Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2014,
19.21

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jan Polanc Michael Matthews

Sreda, 9. 4. 2014, 19.21

8 let, 1 mesec

Matthews zmagovalec etape na dirki po Baskiji, Polanc 13.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstralec Michael Matthews je zmagovalec 3. etape 54. kolesarske dirke po Baskiji (2.WT). Jan Polanc je bil 13. V glavnini tudi Špilak in Brajkovič. Alberto Contador ostaja skupno vodilni.

V tokratni 195 kilometrov dolgi etapi je glavnina dovolila pobeg le enemu kolesarju. Zato so si vsi udeleženci dirke lahko privoščili nekoliko bolj ležerno kolesarjenje, saj so z lahkoto nadzirali prednost, ki si jo je prikolesaril Ruben Fernandez (Caja Rural-Seguros RGA). Najvišja prednost, ki si jo je prikolesaril, je znašala deset minut, a to ni bilo dovolj, da Fernandez ne bi bil ujet že 30 kilometrov do cilja.

Tudi štirje kategorizirani gorski cilji niso bili dovolj, da o zmagovalcu etape ne bi odločal ciljni šprint glavnine. V tem sta svoje delo odlično opravila Avstralca Simon Gerrans in Michael Matthews. Gerrans je opravil izjemno delo in moštvenega kolega Matthewsa potegnil v ospredje in mu s tem odprl pot do zmage. Matthews je nato v zadnjih dvestotih metrih z lahkoto opravil s tekmeci in slavil že drugo letošnjo zmago.

Prvo je dosegel preteklo nedeljo, ko je zmagal enodnevno dirko Vuelta Ciclista a La Rioja. Odlično sta s šprintom opravila tudi Kevin Reza in Michal Kwiatkowski, ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

V glavnini so etapo končali tudi vsi trije Slovenci, ki nastopajo na dirki. Jan Polanc je zasedel 13. mesto. "Že dva kilometra do cilja sem izgubil dober položaj v ospredju in nato šprint začel preveč zadaj, da bi lahko dosegel boljši rezultat," je za Sportal povedal Polanc.

"Vsekakor sem zadovoljen, saj se vsak dan boljše počutim. Najhujše je bilo v prvi etapi, ko nisem imel dobrega dne, a čutim, da je vsak dan boljše," je še dodal Polanc. V skupnem seštevku dirke ni bilo sprememb. Alberto Contador bo v 4. etapi s pomočjo moštvenih kolegov skušal zadržati rumeno majico vodilnega. Etapa se bo končala s ciljnim vzponom.

Ne spreglejte