Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 12. 2020,
11.40

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Tour Mathieu Van der Poel

Sreda, 30. 12. 2020, 11.40

3 leta, 4 mesece

Mathieu van der Poel

Nizozemski as namerava prvič nastopiti na Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Mathieu Van der Poel | Mathieu van der Poel bi se največje večdnevne kolesarske dirke na svetu udeležil predvsem zaradi sponzorjev. | Foto Reuters

Mathieu van der Poel bi se največje večdnevne kolesarske dirke na svetu udeležil predvsem zaradi sponzorjev.

Foto: Reuters

Nizozemski kolesarski as Mathieu van der Poel, specialist za cestne klasike in ciklokros, je potrdil, da namerava v naslednji sezoni prvič nastopiti na dirki po Franciji, potem ko si je njegova ekipa Alpecin-Fenix kot najboljša v letošnji razvrstitvi prokontinentalnih ekip prislužila povabilo.

Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal "Ni kaj ocenjevati, ker je bilo vrhunsko"

"Nastop na Touru se mi sicer ne ujema z mojim glavnim ciljem, bojem za olimpijsko zlato v krosu. Še posebno, ker v Francijo ne nameravam potovati za deset dni in potem odstopiti," je v pogovoru za sporza.be, ki ga je povzel Cyclingnews, dejal Nizozemec Mathieu van der Poel, ki bi se največje večdnevne dirke udeležil predvsem zaradi sponzorjev.

"Mislim, da sponzorjem dolgujem sodelovanje na Touru. Ne morem gledati le na lastne cilje, ne morem početi, kar hočem. Nikoli ne podcenjujem pomena sponzorjev, brez njih ni športa. Zavedam se, da bom zaradi dirkanja v Franciji težje osvojil zlato kolajno v Tokiu, a bom vseeno poskušal vse, da izpolnim svoj cilj," se boju za zlato kolajno v olimpijskem krosu ne bo odrekel Van der Poel, ki obžaluje, da so morali igre zaradi pandemije prestaviti z letošnjega na naslednje leto.

Nizozemec se bo prihodnje leto v Tokiu potegoval tudi za naslov olimpijskega prvaka. | Foto: Reuters Nizozemec se bo prihodnje leto v Tokiu potegoval tudi za naslov olimpijskega prvaka. Foto: Reuters

"Za julijske igre in nastop sem bil povsem pripravljen. Z gorskim kolesom sem tekmoval na vseh svetovnih pokalih, se na njem odlično počutil, vedel sem tudi vse v zvezi s konkurenco. Zdaj je povsem drugače, na gorskem kolesu sem bil redko. A v boju za uresničitev mojih sanj se ne bom predal," ostaja optimističen trikratni svetovni prvak v ciklokrosu, letošnji nizozemski prvak v cestni preizkušnji in zmagovalec klasike po Flandriji, ki še nima povsem izdelanega načrta dirk v sezoni 2021.

Ne spreglejte