Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2022,
19.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

9

Natisni članek

Fred Wright padec Primož Roglič Primož Roglič Matej Mohorič Matej Mohorič Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Nedelja, 11. 9. 2022, 19.30

1 leto, 7 mesecev

Matej Mohorič moštvenega kolega brani pred Rogličevimi obtožbami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

9

Matej Mohorič Dirka po Franciji 2022 | Matej Mohorič je vzel v bran moštvenega kolega Freda Wrighta, ki ga je Primož Roglič okrivil za svoj padec v 16. etapi Dirke po Španiji. | Foto Guliverimage

Matej Mohorič je vzel v bran moštvenega kolega Freda Wrighta, ki ga je Primož Roglič okrivil za svoj padec v 16. etapi Dirke po Španiji.

Foto: Guliverimage

Po tem, ko je Primož Roglič pred dnevi v spletni izjavi za javnost ekipe Jumbo-Visma za svoj padec v 16. etapi in posledično odstop z Dirke po Španiji okrivil kolesarja Freda Wrighta, s katerim sta se zapletla v zaključnem sprintu, je Britanca v bran zdaj vzel tudi Matej Mohorič.

Matej Mohorič, moštveni kolega Freda Wrighta pri ekipi Bahrain-Victorious, ki ga Primož Roglič (Jumbo-Visma) vidi kot krivca za svoj padec v ciljnem sprintu 16. etape, kjer se je poškodoval in zato dan pozneje zapustil dirko, je pred startom dirke za Veliko nagrado Montreala v Kanadi odgovarjal tudi na vprašanja o obtožbah, ki so zadnje dni v kolesarskih krogih dvignile ogromno prahu.

Primož Roglič, Vuelta 22
Sportal Oglasil se je Roglič, za padec krivi Wrighta: To ni OK!

Mohorič je v pogovoru za Cyclingnews in Velonews izrazil prepričanje, da za nesrečo ni kriv Wright, ampak Roglič, ki je po njegovem mnenju zavil z linije in sam povzročil trčenje pri zelo visoki hitrosti.

32-letni kolesarski as iz Zasavja si je pri padcu poškodoval desni komolec, kolk, koleno in rebra in je zaradi posledic padca naslednji dan moral zapustiti dirko. Glede na to, da je zadnje dni kazal vse boljše predstave in da je v zadnjem tednu dirke nadomestil skoraj minuto zaostanka za Remcom Evenepoelom, zdaj zmagovalcem Vuelte, je bil predčasni odhod z dirke še toliko bolj boleč.

"Primož je zapeljal s svoje linije"

"Videl sem tri ali štiri različne videoposnetke nesreče," je povedal Mohorič.

"Ni kaj povedati, zelo jasno je, da je Primož zapeljal s svoje linije. Ni pogledal čez ramo, da bi se prepričal, ali je kdo tam. Jasno je videti, da je bil na beli črti. Ne zdi se mi primerno, niti ni pošteno dajati takšnih izjav, usmerjenih proti Fredu, ki ga osebno zelo dobro poznam," je še povedal Mohorič.

Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Po hudih obtožbah Rogliča se je oglasil še Britanec

Dal je tudi vedeti, da je Roglič precej pogosteje kot Wright neučakan v boju za pozicije in pri tem tvega tudi morebiten padec.

"V karavani vlada spoštovanje, a nekateri kolesarji so bolj neučakani v boju za pozicije. Če boste vprašali kolesarje, vam bo vsak povedal, da je Primož pri tem bolj zagret kot Fred," je bil jasen Mohorič. "Vsi vemo, da Primož zelo pogosto pada in da to ni bilo  prvič."

Mohorič, ki letos na Dirki po Franciji ni dosegel svojih ciljev, kasneje se je izkazalo, da je prebolel mononukleozo in okužbo s koronavirusom, bo, kot je povedal za Sportal, najverjetneje izpustil letošnje svetovno prvenstvo v Avstraliji. 

Cestna dirka, na kateri se bo Tadej Pogačar skušal vmešati v boj za mavrično majico svetovnega prvaka, bo na sporedu že 25. septembra.

Selektor slovenske članske reprezentance Uroš Murn bo ekipo predstavil v ponedeljek.

Preberite še:

Primož Roglič, Vuelta22
Sportal Primoževi padci: začelo se je v Planici, skrbi pa nas, kako se bo končalo
Tadej Pogačar
Sportal Nov podvig Pogačarja! Premagal Van Aerta in osvojil VN Montreala.
Remco Evenepoel
Sportal Carapazu etapa in pikčasta majica, čustvenemu Evenepoelu Vuelta
Benoit Cosnefroy
Sportal Cosnefroy presenetil z napadom in osvojil Quebec, Tratnik najboljši Slovenec
Mads Pedersen, Vuelta22
Sportal Zeleni Pedersen še tretjič najhitrejši, rdeči Evenepoel brez dela

 

Ne spreglejte