Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 8. 2012,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 11. 8. 2012, 13.01

8 let

Kump in Contador eno leto moštvena kolega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Triindvajsetletni slovenski kolesar Marko Kump bo v prihodnji sezoni nastopal za dansko kolesarsko ekipo Saxo Bank-Tinkoff Bank s katero je podpisal enoletno pogodbo.

Kump, ki je letos član ekipe Adria Mobil, je trenutno vodilni v točkovanju dirk evropskega koledarja. Za njim je izjemna sezona in vsekakor se lahko nadejamo, da bo boljše opravil s prihodnjo sezono kot mu je to uspelo lani, ko je bil član ekipe Geox-TMC. ''Izpolnile so se mi sanje. Vedno sem si želel nastopati za ekipo kakršna je Saxo Bank-Tinkoff Bank. Verjamem, da je to odlično okolje za moj nadaljnji razvoj. Sem motiviran in že težko čakam, da se prične prihodnja sezona. Poleg tega pa je podpis pogodbe dodaten zagon za preostanek letošnje sezone in nastop na svetovnem prvenstvu. Hkrati bi se zahvalil klubu Adria Mobil, ki mi je dal novo priložnost po katastrofalni lanski sezoni in razpadu ekipe Geox-TMC ter moštvenim kolegom, ki so veliko pripomogli k mojim letošnjim rezultatom,'' je po podpisu pogodbe za Sportal povedal Marko Kump.

Seveda ni nikakršna skrivnost, da je veliko k prestopu Kumpa v ekipo Saxo Bank-Tinkoff Bank, pripomoglo dejstvo, da ima Kump veliko število točk, ki jih ekipa potrebuje, če želi v prihodnji sezoni nastopati s Pro Team licenco. A enoletna pogodba je dovolj, da Kump dokaže iz kakšnega testa je ter si s tem zagotovi pogodbo tudi za nadaljnje sezone. ''Marko je brez dvoma zelo nadarjen kolesar za katerega verjamem, da se lahko razvije v odličnega kolesarja za spomladanske klasične dirke ter kratke etapne dirke. Je močan in sposoben dirkati na zahtevnih trasah in tudi dober v šprintu. Poleg tega me je v letošnji sezoni navdušil in se že veselim sodelovanja z njim,'' je za spletno stran ekipe Saxo Bank-Tinkoff Bank dejal lastnik ekipe Bjarne Riis. Kump bo tako minimalno za eno sezono postal moštveni kolega Španca Alberta Contadorja.

Ne spreglejte