Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
12.55

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Matjaž Budin Rok Naglič gorsko kolesarstvo Tanja Žakelj

Četrtek, 16. 5. 2019, 12.55

4 leta, 11 mesecev

Konec tedna svetovni pokal začenjajo še v krosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tanja Žakelj | Tanja Žakelj je bila leta 2013 zmagovalka svetovnega pokala. | Foto Klemen Humar

Tanja Žakelj je bila leta 2013 zmagovalka svetovnega pokala.

Foto: Klemen Humar

Konec tedna se v nemškem Albstadtu začenja svetovni pokal v gorsko kolesarskem krosu. Na startu bo pet Slovencev, Tanja Žakelj in Rok Naglič v elite konkurenci ter mladinci Teo Pečnik, Jakob Klemenčič in Ana Janežič.

Nekdanja zmagovalka svetovnega pokala leta 2013 Tanja Žakelj je v zadnjih sezonah nekoliko izgubila stik s samim vrhom, letošnjo sezono pa začenja brez pretiranih ciljev. Morda tudi zaradi zadnje dirke, nedeljske v Kamniku, ki je ni končala.

"Trenutno sem pod slabšim vtisom, upam, da to med tednom popravim in pozabim dirko v Kamniku. Kratki kros bo razbremenil napetost pred nedeljsko dirko. Optimistično čakam, se veselim, ampak je konkurenca močna. Ne upam si napovedati uvrstitve, sploh še ne v prvo deseterico. Šla bom tja in skušala pokazati pravi pristop, se maksimalno potruditi in oddirkati na nivoju, na katerem sem v tem trenutku," je po nedeljski generalki pred svetovnim pokalom razmišljala Žakljeva.

Kamniški kros štart
Sportal Italijansko slavje v Kamniku

Priprav v primerjavi z zadnjimi sezonami ni spreminjala, vse je opravila dobro in po načrtih. Po Albstadtu se karavana seli v Nove Mesto na Češkem, kjer je članica ekipe Unior/Devinci leta 2013 slavila zmago. Tudi od te preizkušnje zaenkrat še ne pričakuje veliko. "Zavedam se, da prve dirke niso ene in edine v sezoni. Ta bo dolga. Ponavadi stopnjujem pripravljenost, verjamem, da bo tudi letos tako," meni 30-letnica.

Korošec želi na OI v Tokio

Rok Naglič bo nabiral izkušnje. | Foto: STA , Rok Naglič bo nabiral izkušnje. Foto: STA , Dober uvod v sezono ima Rok Naglič. Korošec, ki dirka za Calcit Bike Team, je nizal dobre uvrstitve, zbral je veliko točk v lovu na svoj cilj - olimpijske igre v Tokiu 2020 - zato bo imel tudi ugodno startno mesto, ki ga želi izkoristiti. A bo to njegova prva dirka v elitni članski konkurenci na ravni svetovnega pokala.

Kot je povedal selektor slovenskih gorskih kolesarjev Matjaž Budin, je ekipo v Albstadt odpeljal bolj zaradi spoznavanja s terenom in nabiranja izkušenj, pa tudi, ker bo omenjeno nemško mesto prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte