Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2011,
17.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Baskija

Sobota, 9. 4. 2011, 17.55

5 let

Klodnu po enajstih letih zopet dirka po Baskiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petintridesetletni Nemec Andreas Kloden je zmagovalec 51. kolesarske dirke po Baskiji (2.WT). Na kronometru je slavil Tony Martin. Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Horner in Gesink.

Zadnja etapa je bila dolga le 24 kilometrov, a toliko bolj zahtevna. Na sporedu je bil namreč zelo razgiban posamični kronometer v katerem sta vsa pričakovanja poznavalcev kolesarstva upravičila Nemca Andreas Kloden in Tony Martin.

Član ekipe RadioShack je imel najboljši čas na polovici kronometra, a je Martin v drugem delu uspel nadoknaditi sedem sekund zaostanka in je v cilju za pet sekund premagal Klodna. V cilju sta bila oba zelo zadovoljna saj sta oba izpolnila zastavljena cilja pred dirko. Martin si je po krajšem premoru želel le etapne zmage, Kloden pa je želel slaviti v skupnem seštevku dirke. Za Klodnom je sijajen prvi del sezone saj je bil 5. že na dirki po Algarveju ter drugi na dirki Pariz-Nica kjer je slavil tudi etapno zmago. Slednjo je slavil tudi na kronometru dirke Criterium International čemur je sedaj dodal še skupno zmago na dirki po Baskiji.

Na drugem mestu v skupnem seštevku je dirko končal lanski zmagovalec Christopher Horner. Na tretje mesto se je uvrstil Nizozemec Robert Gesink. Zelo slabo je na kronometru ponovno nastopil do današnje etape vodilni Joaquim Rodriguez, ki je že na polovici zaostajal minuto in pol za Klodnom. Rodriguez je le še povečeval zaostanek za najboljšimi in je v cilju za Klodnom zaostal dve minuti. V skupnem seštevku je s prvega nazadoval na 11. mesto.


Rezultati 6. etape, Zalla – Zalla, posamična vožnja na čas, 24 km:

1. Tony Martin (Nem) HTC-HighRoad 32:15 2. Andreas Kloden (Nem) RadioShack +0:05 3. Marco Pinotti (Ita) HTC-HighRoad 0:24 4. Jakob Fuglsang (Dan) Leopard-Trek 0:29 5. Andrew Talansky (ZDA) Garmin-Cervelo 0:42 6. Maxime Monfort (Bel) Leopard-Trek 0:48 7. Robert Gesink (Niz) Rabobank 0:53 8. Richie Porte (Aus) Saxo Bank-SunGard isti čas 9. Christopher Horner (ZDA) RadioShack 0:55 10. Vasil Kirjienka (Blr) Movistar 1:00 …

Ne spreglejte