Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 7. 2023,
10.57

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Nedelja, 16. 7. 2023, 10.57

9 mesecev, 3 tedne

Kaznovani fotograf, ki se je znašel na udaru po 14. etapi Toura, se je opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78
Tadej Pogačar TDF 2023 |  Bernard Papon, fotograf francoskega časnika L'Equipe, ki je bil včeraj na motorju, ta je preprečil silovit napad Tadeja Pogačarja na zadnjem vzponu in bil zato kaznovan, se je danes opravičil in pojasnil svojo plat zgodbe.   | Foto Reuters

Bernard Papon, fotograf francoskega časnika L'Equipe, ki je bil včeraj na motorju, ta je preprečil silovit napad Tadeja Pogačarja na zadnjem vzponu in bil zato kaznovan, se je danes opravičil in pojasnil svojo plat zgodbe.  

Foto: Reuters

Potem ko so komisarji na Dirki po Franciji v soboto kaznovali motorista s poročevalcem radiotelevizije France Television in fotografom francoskega časnika L'Equipe, ki sta v zaključku zadnjega vzpona v 14. etapi preprečila napad slovenskega asa Tadeja Pogačarja, se je oglasil fotograf Bernard Papon, eden od potnikov na motorju. Javno se je opravičil in pojasnil svojo plat zgodbe.

Tadej Pogačar
Sportal Pri Pogačarju pritisk na reset gumb

Po sobotni 14. etapi Dirke po Franciji od Annemassa do Morzina, v kateri je Tadej Pogačar zasedel drugo mesto, a proti Dancu Jonasu Vingegaardu izgubil eno sekundo ter v skupnem seštevku za lanskim zmagovalcem zdaj zaostaja deset sekund, se je skoraj več kot o razpletu govorilo o dveh motoristih, ki sta nehote ustavila napad Pogačarja. Ta je okoli 500 metrov pred vrhom prelaza Joux Plane, kjer so se delile odbitne sekunde, ki bi mu pomagale zmanjšati zaostanek za Dancem, silovito pospešil, a zaradi dveh motorjev na cesti napad moral končati.

Motorista in potnika na motorju, šlo je za poročevalca radiotelevizije France Television in fotografa francoskega časnika L'Equipe, so komisarji dirke kaznovali s prepovedjo udeležbe v 15. etapi in denarno kaznijo 500 švicarskih frankov, kar je nekaj več kot 500 evrov.

"Vozniku bi moral reči, naj pospeši že prej"

Eden od kaznovanih, fotograf časnika L'Equipe Bernard Papon, je danes v časopisu pojasnil svojo plat zgodbe. "Vozniku motorja bi moral reči, naj pospeši že prej," je dejal in se opravičil.

"Za take situacije veljajo pravila in midva sva storila napako. Zelo žal mi je zaradi Tadeja Pogačarja in zaradi kolesarskega šova, a druge možnosti nisva imela. Ko sem videl, da bo Pogačar napadel, sem to povedal vozniku motorja, a je dejal, da preprosto ne more pospešiti. V trenutku sva morala sprejeti odločitev, ali poseževa v napad kolesarja ali pa zapeljeva med navijače in poškodujeva katerega od njih. Ne želim se izgovarjati, to je nemogoče, v prvi vrsti se sploh ne bi smela znajti v taki situaciji," je priznal fotograf, ki bo tako kot njegov voznik in drug par na motorju – voznik Sébastien Merono in snemalec France TV Brice Baudit – današnjo etapo do Saint-Gervaisa spremljal po televiziji.

Adam Yates: To je sramota

Zelo oster je bil nad dogajanje Pogačarjev pomočnik Adam Yates, ki je v pogovoru za FloBikes dejal, da je poseg motorjev v dogajanje v 14. etapi Toura sramota. "Če pogledate helikopterske posnetke, se lepo vidi, koliko motorjev je na cesti in koliko navijačev je ob trasi, in nimamo kaj dosti manevrskega prostora. Vem, da je to Tour de France, in da je to cirkus, ki ga vsi pričakujejo, a za nas je to vse prej kot enostavno".

Preberite še:

Tadej Pogačar Primož Roglič
Sportal Roglič, Pogačar, Roglič #video
Wout Poels
Sportal Pogačar spet napadel Vingegaarda, pa se ga ni uspel otresti, zmaga Mohoričevemu kolegu
Tadej Pgačar
Sportal Mila kazen za motorista, ki sta ovirala Pogačarja #video
Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, TDF23
Sportal Pogačarjev napad ustavila motocikla: še bo napeto!
Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, TDF23
Sportal Nora etapa! Vingegaard po epskem spopadu s Pogačarjem pridobil eno sekundo.
Ne spreglejte