Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 3. 2021,
20.17

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Jan Tratnik Jani Brajkovič Matej Mohorič Matej Mohorič Primož Roglič Primož Roglič Po Sloveniji

Sobota, 6. 3. 2021, 20.17

3 leta, 2 meseca

VIRTUALNA DIRKA PO SLOVENIJI, 2. etapa

Le en hitrejši od Janija Brajkoviča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Jani Brajkovič | Jani Brajkovič je bil poseben gost druge etape virtualne dirke Po Sloveniji. | Foto Vid Ponikvar

Jani Brajkovič je bil poseben gost druge etape virtualne dirke Po Sloveniji.

Foto: Vid Ponikvar

Druga etapa virtualne kolesarke dirke Po Sloveniji je to soboto potekala od Črnomlja do Novega mesta čez Gorjance. Dolga je bila dobrih 42 kilometrov, profesionalni gost pa je bil domačin Jani Brajkovič (Adria Mobil). Premagal ga je le Kanadčan Bruce Bird.

Jani Brajkovič je virtualno dirko končal na drugem mestu, ciljno črto v Novem mestu je prečkal dobri dve minuti za 53-letnim kanadskim udeležencem virtualne preizkušnje na platformi Rouvy. Ni bilo preprosto, je v prenosu priznal naš nekdanji odlični profesionalec, ki je izgubljal predvsem na spustih, na katerih zaradi svoje nizke telesne teže ni bil konkurenčen nekoliko manj vitkim ljubiteljskim kolesarjem. Tretje mesto je danes zasedel Nemec Julian Steffens, zmagovalec prve etape virtualne slovenske pentlje.

Prireditelji zanimive dirke so tokrat k sodelovanju pritegnili tudi našega ultramaratonskega kolesarja Marka Baloha, ki je upal na le nekoliko lažji trening, pa že med dirko moral priznati, da gre "malce hitreje, kot sem pričakoval". Tudi Baloh je užival, rezultat pa mu ni bil pomemben, kot je poudaril. V cilj je prišel nekje okoli 45. mesta.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji ima na sporedu še 4 etape, ki so na sporedu vsako soboto, vselej s pričetkom ob 19. uri. Otvoritvena je bila prejšnjo soboto, ko so se kolesarji pomerili v vožnji na Krvavec, poseben gost pa je bil Matej Mohorič. Naslednja etapa bo prihodnjo soboto, poseben gost pa bo Jan Tratnik.

Prenos 2. etape virtualne dirke Po Sloveniji

Matej Mohorič
Sportal Virtualna preizkušnja uspela, prva zmaga Nemcu

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. 

Etape virtualne dirke Po Sloveniji:

27. 2. 2021: Cerklje–Vrh pod Krvavcem (13,8 km) Poseben gost je bil: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

06. 3. 2021 ob 19. uri: Črnomelj–Novo mesto (42,3 km) Poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

13. 3. 2021 ob 19. uri: Izola–Šmarje–Koper (39 km) Poseben gost: Jan Tratnik  (Bahrain Victorius)

20. 3. 2021 ob 19. uri: Bohinj–Bled–Pokljuka (40,3 km) Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)

27. 3. 2021 ob 19. uri: kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Virtualna kolesarska dirka je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, vključno s Primožem Rogličem, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije. 

20. marca boste lahko kolesarili in tekmovali s Primožem Rogličem. | Foto: Guliverimage/Getty Images 20. marca boste lahko kolesarili in tekmovali s Primožem Rogličem. Foto: Guliverimage/Getty Images

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo mogoč na spletni strani www.siol.net in na Rouvy YouTube profilu. Registracija na platformo Rouvy in prijava sta mogoči na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je mogoče dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.

Ne spreglejte