Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
16.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 16.06

8 let

Brajkovič bo nared za olimpijske igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo KK Adria Mobil je v prostorih poslovne stavbe ACH v Ljubljani pripravilo topel sprejem in novinarsko konferenco za slovenskega kolesarja Janija Brajkoviča.

Brajkovič, ki je preteklo nedeljo končal tritedensko kolesarsko dirko po Franciji, je strnil vtise o dirki, ki jo je končal na 9. mestu v skupnem seštevku. ''Dirka je bila težka oziroma imel sem veliko smole. Na koncu smo preživeli in menim, da je rezultat kar lep. Z malce sreče bi bil lahko še boljši, a se ne bom pritoževal, ker bi zaradi padca v predzadnji etapi lahko celo predčasno končal. Posledično sem imel zaradi poškodbe komolca veliko težav naslednji dan na kronometru, saj nisem mogel kolesariti v položaju, ki ga kronometer zahteva od kolesarja. To je bila največja težava in zaradi tega sem izgubil večino časa,'' je Brajkovič dejal o vzrokih za neprepričljiv nastop v kronometru. Velikokrat je bilo na dirki videti, da je Brajkovič brez pomoči moštvenih kolegov, kar logično ni hotel komentirati. Ni hotel tudi komentirati morebitne okrepitve ekipe za prihodnjo sezono, kar je zopet povsem logično. Pravila Mednarodne kolesarske zveze namreč velevajo, da ekipe do 1. avgusta ne smejo objaviti morebitnih podpisov pogodb s kolesarji, ki bodo v ekipi prihodnjo sezono. Objavijo se lahko le podaljšanja pogodb s kolesarji, ki so že člani ekipe. ''Vem to, kar sem prebral v medijih. Isto kot vi. Uradno ne vem čisto nič.''

Brajkovič je tudi potrdil, da je bil Wiggins najmočnejši kolesar na dirki. ''Jasno je, da je bil Froome močnejši od Wigginsa na klanec. Prepričan sem, da Froome ne bi mogel na vseh gorskih etapah nadoknadiri tri minute in pol, zato menim, da bi tudi, če bi dirkala drug proti drugemu, zmagal Wiggins,'' je o rivalstvu med Wigginsom in Froomom dejal Brajkovič, ki pričakuje, da bo nared do sobotne cestne dirke na olimpijskih igrah. ''Največji problem je komolec, a menim, da bo v enem tednu v redu. Nekaj mi še nagaja koleno, a ne pričakujem težav. Danes ne bom treniral, a jutri se bom že peljal kakšno uro ali dve. V sredo potujemo v London, medtem ko bo v četrtek že potrebno opraviti kakšen daljši, a ne zelo intenziven trening,'' je dejal Brajkovič, ki bo imel s kolegoma iz reprezentance le v četrtek priložnost, da uro in pol trenira na olimpijski trasi. ''Težko rečem, kaj lahko pričakujem od sobotne dirke. Trase še nisem videl in dirka je dolga. Ne pričakujem, da se bo dirkalo tako na nož, da bi Cavendish zaostal. Že na Touru je dokazal, da je napredoval pri vožnji na klanec. Je ujel stik z Greiplom in ostalimi šprinterji. Zato menim, da bo imel Borut Božič odlično priložnost, saj je to njegova dirka. Sam se mu bom skušal čim boljše oddolžiti za nesebično pomoč na Touru. V zadnjih dveh kilometrih mu zaradi hitrosti, ki so ogromne, ne morem pomagati. Bom pa dal vse od sebe, da mu pomagam, da bo tja prišel v ospredju. Dirka bo dolga 250 kilometrov, pripravljenost bo odločilnega pomena. Menim, da je Borut dovolj zrel in dobro pripravljen. Pozna tekmece, s katerimi dirka že nekaj sezon in verjamem, da lahko poseže visoko. Tudi do medalje,'' je zaključil Brajkovič, ki je še namignil, da ga letos verjetno ne bomo videli na svetovnem prvenstvu, ki bo na sporedu med 15. in 23. septembrom.

Ne spreglejte