Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2016,
18.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Roland Kaspitz Marko Popovič

Sreda, 20. 1. 2016, 18.39

6 let, 7 mesecev

Zmaji pred odločilnim delom izgubili pomemben člen, a ostajajo optimisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ljubljanski EBEL-ligaš je dva dneva pred začetkom drugega dela lige predstavil načrte in med drugim sporočil, da so izgubili še enega igralca. Avstrijski napadalec Roland Kaspitz se seli v Gradec.

Zeleno-beli hokejski tabor s Celovške 25 je že četrto sezono zapored redni del končal v spodnjem domu in bo eno od dveh četrtfinalnih vstopnic poskušal ujeti v drugem delu, ko se bo med 22. januarjem in 21. februarjem po enkrat doma in enkrat v gosteh spopadel z Beljakom, Celovcem, Sapo Fehervar, Gradcem in Innsbruckom.

Ljubljančani se bodo nasprotnikom zoperstavili brez še enega tujca, ki je s svojo igro v Ljubljani sicer pustil pozitiven vtis. Roland Kaspitz se seli v Gradec in to kljub dejstvu, da je bil zadnji rok za prehode med dvema kluboma znotraj lige EBEL 15. november. H graškim panterjem, vodi jih Ivo Jan, se je z dovoljenjem lige konec decembra na podoben način preselil še en igralec, Avstrijec Kristof Reinthaler.

Vprašanje za vodstvo lige EBEL

"Roland Kaspitz se je odločil, da pred koncem prestopnega roka zamenja klub (igralci lahko iz lige v ligo prehajajo do konca januarja, znotraj lige EBEL pa je bil zadnji dan sredi novembra, op. a.). Mi mu pri tem ne bomo delali težav. Seveda nam je žal, bil je pomemben člen te ekipe, a mislim, da so naši fantje do zdaj dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z vsako ekipo, tako da tu zdaj ne vidim nobene težave, da bi zaradi njegovega odhoda drugače gledali na to," je ob novici dneva hokejske Olimpije dejal njen predsednik Marko Popovič.

Na vprašanje, zakaj je vodstvo lige EBEL prižgalo zeleno luč za ta prehod, pa Popovič ni imel odgovora. "Ne bi si upal komentirati, to je vprašanje za vodstvo lige," je skomignil z rameni in priznal, da odhoda ta trenutek ni pričakoval: "V zadnjih dveh letih me v hokeju preseneča vse manj stvari. Nisem pričakoval odhoda zdaj, če že, sem ga kdaj prej. A ko si vzameš nekaj časa, razmišljaš in vidiš, kako in kaj, postanejo stvari sorazmerno logične."

Gradec je namreč v prav tako nezavidljivem položaju kot Olimpija, kar se končnice tiče. V drugi del je odnesel zgolj eno točko, tako da je že v štartu tri oziroma pet točk za Celovcem oziroma Beljakom in bo napel vse sile, da odpre vrata četrtfinala.

Vprašanje je, ali bi bili tovrstni prehodi mogoči, če bi bili Olimpijini igralci redno plačani.

"Gre za ekipo, v katero verjamem"

"Prvi dve tekmi igramo doma, kar je za nas prednost. Že takoj bomo odigrali neke vrste derbi z Beljakom, s katerim smo letos kar dobro igrali. Šli bomo tekmo po tekmo, pokazati pa bomo morali svoje najboljše predstave. Vsekakor si želimo končnice. Zato smo tudi tu. Vemo, da imajo nekateri bonus točke, a če bomo v petek premagali Beljak, se bodo naše možnosti še zvišale," je bil pred prvim obračunom, katerega ugoden razplet bi bil za Olimpijo še kako pomemben, če želi resno ostati v igri za četrtfinale, optimističen trener Fabian Dahlem.

Nemški strateg pred sedmo silo ni želel objokovati selitve najučinkovitejšega in zdaj že nekdanjega zmaja Kaspitza, besede je raje namenil preostalim borcem, ki zagotavljajo popoln napad: "Če se spomnim tekem s Fehervarjem in Bolzanom, ko smo bili brez njega (Kaspitza, op. a.), smo igrali povsem dobro. Gre za ekipo, ne za posameznika. In naša ekipa je zelo močna, sploh v glavah. Zato sem prepričan, da nam bo uspelo. Verjamem v te fante, ki radi igrajo eden z drugim in se nikoli ne nehajo bojevati."

Če bodo igrali kot nazadnje proti Dunaju …

Optimistični kljub vsem težavam, ki pestijo klub, poskušajo ostati tudi hokejisti, ki so z nekaj spodbudnimi predstavami na zadnjih tekmah pokazali, da znajo biti kos marsikomu.

"Glede na to, da smo končali na zadnjem mestu, nam ta sistem še vedno omogoča preboj v končnico, kar je po eni strani za klube, ki so se celo sezono bojevali v tej ligi, precej nepravično. A kljub temu smo še v igri in smo od končnice oddaljeni eno, dve zmagi. Razpored nam gre na roko, od prvih petih tekem igramo štiri doma. Če bomo uspeli prvo tekmo pripeljati v našo korist, mislim, da se bo samozavest še zvišala in jo bomo unovčili. Menim, da če bomo odigrali vseh 60 minut tako, kot smo zadnjo tekmo proti Dunaju doma, se nas lahko boji vsaka ekipa v ligi," je bil odločen izkušeni branilec in eden od Olimpijinih kapetanov Andrej Tavželj.

Olivier je pripravljen tudi na 60 strelov

Veliko bo odvisno od najboljšega posameznika ekipe, vratarja Oliviera Royja. "Ta sezona je bila pravi vrtiljak. Imeli smo dober začetek, potem so prišli padci pa tudi vzponi. Ni bilo lahko za nas, a mislim, da smo se lahko iz vsega veliko naučili in bomo to prenesli v drugi del. Začenjamo brez točk. Uvrstitev v končnico bo za nas velik izziv. Če bo vseh 25 fantov dalo vse od sebe, je končnica dosegljiva," je razmišljal 24-letni Kanadčan, ki je pripravljen na obleganje nasprotnikov: "Mislim, da ne bo prav veliko drugače, kot je bilo v prvem delu. Pripravljen bom tako na 30 strelov kot tudi na to, če bodo ustrelili 60-krat. Na vse, kar lahko trenutno vplivam, so priprava in treningi. Ne želim preveč razmišljati o vsem, želim iti strel za strelom, tekmo po tekmo."

Kot rečeno, prva Olimpijo čaka v petek, ko bo ob 19.15 v Tivoliju palice prekrižala z Beljakom.

Ne spreglejte