Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2016,
12.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Nik Zupančič Alpska liga HDD Jesenice hokej

Sobota, 13. 8. 2016, 12.10

6 let, 7 mesecev

Zvečer proti drugi ekipi Celovca

Železarji spet v tekmovalnem ritmu, za vsak domač poraz bodo opravili družbenokoristno delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Jesenice novinarska konferenca | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Hokejisti Jesenic bodo po več mesecih danes spet okusili tekmovalni ritem. Prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono, v kateri bodo za vsak domač poraz opravili še družbenokoristno delo, bodo zvečer odigrali doma proti drugi ekipi Celovca.

Slovenski selektor in novi stari trener Jesenic Nik Zupančič bo po koncu sezone 2014/15, ko je z železarji postal državni prvak, rdeče oklepnike danes vodil na prvi pripravljalni tekmi. "Smo v drugem tednu skupnih priprav, fantje so tudi čez poletje dobro delali in rezultati so pokazali, da je ekipa na zavidljivi ravni. Ta drugi teden končujemo s prvim preizkusom. Rezultat ne bo primarnega pomena, saj se pripravljamo na dolgo, težko sezono. Naredili bomo vse, da bomo skozi vso sezono konstanti in da bomo dosegali pozitivne rezultate," je 47-letni strateg dejal pred večerno domačo tekmo z drugo ekipo Celovca.

Dobrodelna nota ob porazih

Če rezultat na tej še ne bo v prvem planu, pa bodo zmage toliko pomembnejše v novoustanovljenem tekmovanju Alpska liga, v katerem so se Jeseničani zavezali, da bodo za vsak domač poraz opravili uro družbenokoristnega dela (pomoč pri kidanju snega, vodenje ur telesne vzgoje v šolah …).

Prodana blagovna znamka HK Jesenice

Po vseh peripetijah pa je po pisanju časnika Delo prodana tudi znamka jeseniškega kluba. Za 10.000 evrov jo je kupilo podjetje HK Jesenice d. o.o., ki naj bi pomagalo jeseniškemu hokejskemu kolektivu: ali članom za Alpsko ligo ali klubu Jesenice mladi.

Primarni cilj: neposredno v končnico

Dragocene izkušnje bosta prinašala Aleš Kranjc in Marjan Manfreda. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Dragocene izkušnje bosta prinašala Aleš Kranjc in Marjan Manfreda. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

V Zgornjesavski dolini sicer upajo, da bo negativnih rezultatov čim manj, po besedah Zupančiča pa je prvi cilj uvrstitev med prvih šest moštev po rednem delu sezone, s čimer bi si že zagotovili končnico: "Liga je nova. Do začetka tekmovanja bo težko oceniti realno vrednost klubov. Treba bo počakati nekaj krogov, ko se bo vedelo, kako in kaj. Zelo pomemben bo dober začetek, naš cilj pa je, da se uvrstimo med šest ekip, ki bodo nato igrale razigravanje." Med željami v slovenskem tekmovanju pa sta vrnitev naslova državnega prvaka na Jesenice in naslov pokalnih prvakov.

"S prihodom nekaterih, tudi reprezentantov, smo šli na višjo raven. V ekipi praktično ni slabega člena, vsi so tehnično odlično podkovani in značajsko izredno močni. Zelo dobrodošla je tudi zadnja pridobitev na trenerskih položajih (Zupančičev pomočnik bo Jaka Avgustinčič, op. a.)," pa je moštvo še komentiral mož s trenersko taktirko.

Kot zadnji se je za nadaljnje sodelovanje z društvom dogovoril branilec Gašper Cerkovnik.

Posebni dresi za pripravljalne tekme

Dresi, v katerih bodo Jeseničani na pripravljalnih tekmah spomnili na bogato tradicijo. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Dresi, v katerih bodo Jeseničani na pripravljalnih tekmah spomnili na bogato tradicijo. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

V prihajajoči sezoni bodo hokejske Jesenice slavile dva visoka jubileja – 60 let od prvega naslova državnega prvaka, osvojenega v Jugoslaviji, in 25 let od prvega naslova državnega prvaka Slovenije. Za ta namen so dobili posebne drese, in sicer so replika dresov iz leta 1992, ko so Jeseničani osvojili prvi naslov prvaka v samostojni Sloveniji. Hokejisti bodo omenjene drese nosili le na sedmih pripravljalnih tekmah, nato pa jih bodo prodali na licitaciji.

 

Ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice za sezono 2016/2017:

Vratarja: Rok Stojanovič in Žan Us,
Branilci: Aleš Kranjc, Martin Oraže, Nejc Berlisk, Aleksandar Magovac, Gašper Cerkovnik, Aleš Jeklič, Miha Logar, Marko Tarman,
Napadalci: Marjan Manfreda, Žan Jezovšek, Shane Heffernan, Sašo Rajsar, Eric Pance, Urban Sodja, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Jure Sotlar, Gašper Glavič, Miha Brus.

Ne spreglejte