Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
17.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Nik Zupančič Chris Langkow Kristaps Bazevics Jaka Avgustinčič HDD Jesenice HDD Olimpija hokej

Torek, 9. 8. 2016, 17.29

6 let, 6 mesecev

Pri Olimpiji na preizkušnji Latvijec, Jeseničani z novo trenersko močjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Olimpija | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Taboru zmajev, ki se od začetka avgusta pripravlja na novo sezono, se je na enotedenski preizkušnji pridružil latvijski branilec Kristaps Bazevics. Niku Zupančiču bo na Jesenicah pomagal Jaka Avgustinčič.

Večna tekmeca se že dober teden potita na skupinskih pripravah, na katerih je skoraj vsak dan kakšen obraz več. Ljubljanski Olimpiji sta se tako v ponedeljek pridružila kanadski napadalec Chris Langkow, ki se je z zeleno-belim taborom dogovoril za enoletno sodelovanje, in latvijski branilec Kristaps Bazevics. Zadnji bo v Ljubljani na enotedenski preizkušnji poskušal prepričati vodstvo kluba, da mu ponudi pogodbo.

Če bo 22-letni Latvijec – večji del zadnje sezone je igral za Hermes v drugi finski ligi (33 tekem, en zadetek, tri podaje, 43 kazenskih minut, razmerje +/- 0) – prepričal, bo postal prvi Latvijec v Olimpijinem dresu. Lani je v njem kot prvi Nizozemec igral Nardo Nagtzaam.

Avgustinčič na Jesenice

Po več kot pol desetletja vodenja Slavije se iz Zaloga na Gorenjsko seli nekdanji reprezentant Jaka Avgustinčič. Devetintridesetletnik bo v prihodnji sezoni na Jesenicah pomočnik trenerja Nika Zupančiča.

Jaka Avgustinčič bo v prihodnji sezoni pomagal trenerju Jesenic Niku Zupančiču. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jaka Avgustinčič bo v prihodnji sezoni pomagal trenerju Jesenic Niku Zupančiču. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"V prvi vrsti je moja naloga, da ekipi pomagam, da doseže zastavljene cilje. Teh se bo skozi sezono nabralo veliko. Poleg tega je zelo pomembno, da ekipa in njeni člani napredujejo v vseh pogledih. Hokejist mora biti kompleten v vseh pogledih. Seveda je tudi pomembno, da je ekipa na koncu tekmovanja najboljša. Zavedam se, da moram dodati svoj delež k vsemu naštetemu," je v klubski diktafon o ciljih spregovoril Avgustinčič in dodal, da je največjo vlogo pri njegovi selitvi odigral Zupančič.

Železarji v soboto v prvi boj

Jeseničane prva pripravljalna tekma čaka že to soboto, ko bodo gostili drugo ekipo Celovca (tako kot oni bo igrala v Alpski hokejski ligi), Ljubljančani pa bodo prvič v pripravljalnem tekmovalnem pogonu 19. avgusta, ko bodo palice v gosteh prekrižali s članom lige MOL Ujpestom.

Prvi dvoboj večnih tekmecev v novi sezoni bo v petek, 9. septembra, na Jesenicah, štiri dni zatem, v torek, 13. septembra, pa bodo železarji gostovali v Tivoliju.
Ne spreglejte