Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 10. 2010,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 10. 10. 2010, 21.13

8 let

Za ugodnejši rezultat zapravili preveč priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hojejisti Acroni Jesenic so v desetem krogu lige Ebel v Celovcu izgubili proti KAC-u z 1:4 (0:1, 1:1, 0:2).

Slovenskim državnim prvakom na gostovanju pri vodilnem KAC-u ni uspelo nadaljevati zmagovitega niza. Za to so v prvi vrsti krivi sami, saj so bili na ledu najmanj enakovreden tekmec, a so za ugodnejši rezultat zapravili preveč priložnosti. Junak domače zmage je bil vratar Rene Swette z 31 obrambami. Jeseničani so sicer nastopili brez poškodovanih branilcev Klemena Pretnarja in Douga Nolana tako, da se je na branilskem položaju preizkusil sicer napadalec Marc Cavosie.

Bolje so začeli domači. Jaakko Suomalainen je prvič posredoval že v prvi minuti po strelu Davida Schullerja. Pritisk domačih je prekinil jeseniški udarni napad. Po podaji Andreja Židana je imel lepo priložnost Rok Tičar, ki je z dveh metrov z backhandom zgrešil vrata. V sedmi minuti je moral na klop za kaznovane napadalec Jesenic Robert Sabolič. Celovški zmaji so potrebovali le 18 sekund, da so izkoristili številčno premoč. S strelom na prvo je neubranljivo zadel ostrostrelec Mike Craig. To je bil edini zadetek v prvi tretjini, čeprav so imeli predvsem Jeseničani kar nekaj priložnosti.

Tako kot tekmo, so tudi drugo tretjino bolje začeli domači, njihov pritisk se je obrestoval v 33. minuti, ko je s petardo z modre črte pokritega Suomalainena matiral Kirk Furey. Jeseničani so se po tem zadetku za nekaj trenutkov zmedli in ponudili priložnost Markusu Pirmannu, ki se je nenadoma sam znašel pred Suomalainenom. Uspešnejši je bil jeseniški vratar. Na nasprotni strani je prišlo do izključitve Avstrijcev, kar so Jeseničani izkoristili. Po strelih Marca Cavosieja in Tičarja, je na pol prazno mrežo domačih vrat zatresel Žiga Jeglič. S tem so Jeseničani po 157. minutah igre na medsebojnih tekmah v letošnji sezoni končno le premagali celovško obrambo.

Ob koncu druge in na začetku tretje so se nevarne akcije gostov kar vrstile, toda napadalci so bili neučinkoviti, za kar je sledila kazen. Domači kapetan Dieter Kalt je v 47. minuti preigral Suomalainena, nato zadel vratnico, odbito ploščico pa je v mrežo pospravil Tyler Spurgeon. Sledilo je še nekaj priložnosti Gorenjcev, ki so na koncu poskusili še brez vratarja, toda brez uspeha. Še več, prejeli so še en gol.

Ne spreglejte