Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2015,
20.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Olivier Roy hokej liga EBEL

Sreda, 29. 7. 2015, 20.43

8 let

V zmajevo gnezdo prihajata kanadska hobotnica in pretepač Desbiens

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo zmajev je poskrbelo za podpis pogodbe s prvima tujima okrepitvama. V zeleno-belem dresu HDD Olimpija bosta nastopala Kanadčana Guillaume Desbiens in Olivier Roy.

Oba sta z edinim slovenskim predstavnikom v ligi EBEL podpisala enoletno pogodbo.

Tridesetletni krilni napadalec Guillaume Desbiens v Ljubljano prihaja iz Dornbirna, kjer je igral lani. Ima izkušnje iz lige NHL, leta 2003 so ga na naboru izbrali Atlanta Trashers, igral je v mladinskih ligah QMAAA in QMJHL, pa v profesionalnih ECHL in AHL, v najmočnejši ligi na svetu je zaigral leta 2009 za moštvo Vancouver Canucks. Sezono 2010/11 je začel v postavi Vancouvru in se nato po poškodbi preselil nazaj k njihovi podružnici v Manitobi. Sezono 2011/12 je prav tako prebil med ligama NHL in AHL, kjer je zaigral za Calgary Flames ter Abbotsford Heat. Do odhoda v Evropo je nato ostal v ligi AHL.

"Desbiens vso kariero dokazoval, da mu vihtenje pesti ni tuje" "Guillaume Desbiens je fizični napadalec, ki veliko igra na telo. Zna se tudi potegniti za soigralce in ekipo. Ima dober strel in se zna postaviti pred vrati, od koder ga je težko zriniti. V našo mlado ekipo bo prinesel potrebne izkušnje. Pričakujem, da bo vzornik mlajšim hokejistom," je o napadalcu povedal trener zmajev Fabian Dahlem, iz kluba pa so sporočili tudi, da je "Desbiens vso kariero dokazoval, da mu vihtenje pesti ni tuje". To vsekakor drži, v prejšnji sezoni lige EBEL si je Desbiens nabral 148 kazenskih minut in zasedel prvo mesto na lestvici izključitev.

"Olivier Roy je izjemno hiter vratar z odličnimi refleksi" Mlajši, 24-letni vratar Olivier Roy pa se bo sploh prvič preizkusil na stari celini. Tudi on se je kalil v ligah QMAAA in QMJHL, leta 2009 so ga na naboru izbrali pri ekipi Edmonton Oilers, a priložnosti zaigrati v ligi NHL ni dobil. Vseskozi je branil v ligah AHL in ECHL. Bil je tudi član kanadske mladinske izbrane vrste, s katero je osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu.

"Olivier Roy je izjemno hiter vratar z odličnimi refleksi. Je zelo atletski tip igralca. Ko ima svoj večer, se lahko kosa z vsemi najboljšimi. Ima veliko talenta in je izjemno spreten," pa je nemški strateg na hitro opisal novo hobotnico zmajev.

Oba hokejista bosta v Ljubljano pripotovala v prihodnjem tednu.

Ne spreglejte