Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2019,
7.01

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

1

Natisni članek

Miha Butara Alpska liga HK Olimpija Jure Vnuk Tomaž Vnuk

Četrtek, 9. 5. 2019, 7.01

5 let

Športni direktor Tomaž Vnuk ponudil odstop

Pretresi v Tivoliju: Tomaž Vnuk odstopil, o nadaljnjih korakih prihodnji teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,33

1

tomaž vnuk | Tomaž Vnuk je podal odstopno izjavo z mesta športnega direktorja članske Olimpije. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Vnuk je podal odstopno izjavo z mesta športnega direktorja članske Olimpije.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Z mesta športnega direktorja HK Olimpija d. o. o., ki je v končani sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, naslov prvaka Alpske lige, naslov državnega in pokalnega prvaka, je odstopil alfa in omega kluba Tomaž Vnuk. O tem je zjutraj poročal Delo, dopoldan so v skopem sporočilu za javnost to potrdili še v klubu. Nadaljnje korake in dejavnosti bodo opredelili na seji upravnega odbora kluba, ki bo prihodnji teden.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Po "fantastični sezoni" ližejo rane in sanjajo o avgustovskem finalu #video

Potem ko je HK SŽ Olimpija, katerega alfa in omega je Tomaž Vnuk, pred dvema sezonama po slovesu HDD Olimpija od lige EBEL in tekmovalnega zemljevida, začel delovati s članskimi selekcijami, je že v drugi sezoni na članski ravni pobral vse, kar se je dalo.

Ljubljančani so po drami v Alpski ligi postali prvaki tekmovanja, v domačem ustroju pa prav tako vzeli obe mogoči lovoriki: v finalu pokala so ugnali večnega tekmeca z Jesenic, prav tako so železarje premagali v finalu državnega prvenstva.

Več bo znanega po seji upravnega odbora

Miha Butara je junija na predsedniškem mestu HK Olimpija zamenjal Tomaža Vnuka, ki je postal športni direktor kluba. | Foto: Nebojša Tejič/STA Miha Butara je junija na predsedniškem mestu HK Olimpija zamenjal Tomaža Vnuka, ki je postal športni direktor kluba. Foto: Nebojša Tejič/STA

A kljub uspešni sezoni v ozadju ni vse tako, kot bi si želeli. Po poročanju spletnega portala Delo.si naj bi tako Tomaž Vnuk, ki ga je na predsedniškem položaju lani zamenjal predstavnik glavnega pokrovitelja Slovenske železnice Miha Butara, sam pa se je preselil na položaj športnega direktorja, v sredo podal odstopno izjavo. 

Iz kluba so dopoldne sicer sporočili le skopo izjavo za javnost, v kateri so zapisali, da je "Vnuk iz osebnih razlogov podal odstopno izjavo z mesta direktorja HK Olimpija d. o. o".

Če se Vnuk na naš klic ni odzval, pa je nekaj besed o položaju povedal Butara. "HK SŽ Olimpija je resen, stabilen in uspešen klub. V zadnji sezoni smo osvojili tri naslove, vrnili hokej v Ljubljano, presegli vse zastavljene cilje, ki bodo tudi v prihodnji sezoni visoki. V naslednjem tednu bomo imeli sejo upravnega odbora kluba, na kateri bomo opredelili nadaljnje korake in dejavnosti, o katerih vas bomo obvestili,” je v kratki izjavi za javnost dejal predsednik in dodal, da upravni odbor Vnukovega odstopa še ni sprejel, da bo o njem razpravljal sredi prihodnjega tedna, ob tem pa dopustil možnost, da Vnukova odločitev ni dokončna: "Zagotovo se bom s Tomažem še pogovoril."

Po poročanju Dela Vnuk ni najbolj zadovoljen s položajem hokeja v Ljubljani, odnosom Hokejske zveze Slovenije, kadrovsko podhranjeno klubsko pisarno, v kateri je bil ob najbližjih sodelavcih tako rekoč deklica za vse ... Po osvojeni trojni kroni si zagotovo želi še večjih izzivov.

Jure Vnuk bi si želel, da bi že februarja podpisali pogodbe

Delo poroča, da naj bi bil na izhodnih vratih tudi trener Jure Vnuk, ki se mu je aneks k pogodbi s člani izteke, ima pa še eno enoletno pogodbo za delo v hokejski šoli. Ta nam je v včerajšnjem pogovoru zatrdil, da sicer ni še nič dorečenega za prihodnost, a da želi ostati na trenerskem položaju, da pripravlja program za temelj nove sezone – poletne priprave. Mlajši od bratske naveze je dejal, da bi si želel, da bi bile pogodbe z igralci že sklenjene, da bi že pred časom vedel, na koga bo lahko računal, a da se to še ni zgodilo. Upa, da se bo v kratkem in da mu bo po trojni kroni uspelo motivirati igralce za igranje na enaki ravni tekmovanja. Trener Jure Vnuk, ki nam je včeraj zatrdil, da ostaja v klubu, bi si želel, da bi bile pogodbe z igralci že davno podpisane. Ob tem je izrazil mnenje, da nekateri ljubljanskemu hokeju ne želijo dobro. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Trener Jure Vnuk, ki nam je včeraj zatrdil, da ostaja v klubu, bi si želel, da bi bile pogodbe z igralci že davno podpisane. Ob tem je izrazil mnenje, da nekateri ljubljanskemu hokeju ne želijo dobro. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Ko smo ga vprašali, ali ostaja trener, je odgovoril: "Ostajam, ampak vsi si želimo, da bi se v klubu že februarja podpisale pogodbe z igralci, kar se za zdaj še ni zgodilo, a mislim, da se vsi trudijo, da bo v kratkem do tega tudi prišlo. Je pa res, da so vse stvari povezane s financami. Preden eden nekaj odobri, drugi nekaj, tretji nekaj, pri nas traja kar nekaj časa … Glede sestave ekipe smo na istem, kot smo bili lansko leto. Želim čim prej vedeti, na koga bi lahko računal. Kot sem dejal, bi si želel, da bi bilo to znano že februarja, saj bi bilo marsikaj lažje pripraviti. A pri nas je pač tako, da brez takšnih stvari očitno ne moremo. Do tega je pripeljalo vse skupaj, od financ do pogojev, kje bomo trenirali. Že s tem, ko v Tivoliju dežuje, imamo velike težave. Zdaj se bom s temi težavami spet soočil. Ko bo zapadel dež, bom moral iskati neke hodnike, neke stvari, da bomo lahko program izpeljali. To je kar zahtevno. Pri vseh teh stvareh, ki niso popolnoma take, kot bi si želeli, moraš pokazati veliko zavzetosti, predvsem pa je treba res veliko delati."

Ob tem je izrazil mišljenje, da nekaterim ni do tega, da bi se ljubljanski članski hokej spet dvignil, da morda nekateri ob vrnitvi navijačev na tribune niso bili najbolj zadovoljni … 

V Ljubljani po trojni kroni pretresi in opozorilo, da je nekatere stvari treba spremeniti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Ljubljani po trojni kroni pretresi in opozorilo, da je nekatere stvari treba spremeniti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kot kaže, se v Ljubljani, pa čeprav je kazalo drugače, obetata pestra hokejska pomlad in poletje. Nič kaj rožnato pa ni niti na Jesenicah, kjer so se, podobno kot po vseh sezonah v zadnjih letih, znašli v nezavidljivem položaju, v katerega so jih spravile predvsem finance.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Marcel Rodman zapušča Jesenice, predsednik upa na nekoga, ki bi odprl dodatna vrata #video

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Olimpija po preobratu do trojne krone: Ta ekipa je "nora"!

 

Ne spreglejte