Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 7. 2017,
12.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

HK Olimpija Alpska liga državno prvenstvo pokal Slovenije Tomaž Vnuk

Sreda, 19. 7. 2017, 12.12

6 let, 7 mesecev

HK Olimpija še brez podpisov pogodb z igralci in glavnim sponzorjem

Tomaž Vnuk: Miren bom, ko bomo odigrali prvo tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
HDD Olimpija navijači | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Z glavnim sponzorjem se še pogovarjamo, a mislim, da bomo do konca tega meseca dogovorjeni. Večji del ekipe je sestavljen, iščemo še dva igralca, morda se bo v ekipo uvrstil še kdo, ki bo prepričal na preizkušnji," o prihodnosti članske ekipe HK Olimpija pravi predsednik kluba Tomaž Vnuk.

Članski hokej v ljubljanskem Tivoliju bo po rdeči luči vodstva lige EBEL HDD Olimpiji v prihajajoči sezoni vzdrževal HK Olimpija. Predsednik kluba, ki je v preteklosti skrbel za hokejski podmladek, Tomaž Vnuk je s sodelavci zagrizel v članski izziv. V zadnjih mesecih je bilo veliko govora o prihodnosti članske Olimpije, o potencialnem generalnem sponzorju (Slovenske železnice), trenerju, igralskem kadru, a črnega na belem je bilo bore malo.

Pred dnevi je postalo uradno, da bo moštvo igralo v manj kakovostnem tekmovanju, kot je bilo razširjeno avstrijsko prvenstvo, Alpski ligi, prijavljeno pa je tudi v dve tekmovanji pod okriljem Hokejske zveze Slovenije. V državno prvenstvo in Pokal Slovenije.



Tomaž Vnuk je, kljub temu, da še kar nekaj stvari ni zapisanih črno na belem, bolj optimističen, ne pa še povsem miren. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Vnuk je, kljub temu, da še kar nekaj stvari ni zapisanih črno na belem, bolj optimističen, ne pa še povsem miren. Foto: Vid Ponikvar

Še vedno ustni dogovori

Tekmovalni teren je "urejen", kaj pa preostale stvari? Slaba dva tedna pred začetkom priprav (31. julij) je uradni igralski seznam precej prazen … Vnuk nam je pred časom sicer dejal, da je ustno dogovorjen z več kot 80 odstotkov ekipe, katere prvo ime bo vratar Robert Kristan. So še vedno le pri ustnih dogovorih?  

"Večji del ekipe je sestavljen, iščemo še dva igralca, morda se bo v ekipo uvrstil še kdo, ki bo prepričal na preizkušnji. Nekaj mladih fantov bo namreč na preizkušnji," je nekdanji hokejist, ki smo ga zmotili med dopustom, dejal o igralskem kadru in dodal, da bodo pogodbe podpisane v kratkem: "Še vedno so to ustni dogovori, a glede ekipe me ne skrbi, s fanti bomo kmalu podpisali. Najverjetneje v prvih dneh avgusta. Razlog, zakaj še nismo, pa je bolj tehnične narave, saj moramo določene stvari prej še urediti."

Tako Olimpija kot Jesenice bosta igrala v Alpski ligi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tako Olimpija kot Jesenice bosta igrala v Alpski ligi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Podpisa glavnega sponzorja še ni

Med to spada tudi urejanje stvari s sponzorji, saj ključnega podpisa še vedno ni. "Z glavnim sponzorjem se še pogovarjamo, a mislim, da bomo do konca tega meseca dogovorjeni. Mestna občina Ljubljana nam stoji ob strani od samega začetka. Brez njih se te zgodbe sploh ne bi šli. A brez sponzorjev tudi sredstva občine ne bi imela pravega učinka, saj je eno z drugim precej pogojeno," je v optimističnem tonu razlagal naš sogovornik.

Je kljub temu, da stvari še niso podpisane, zdaj mirnejši kot ob zadnjih pogovorih, ko je dejal, da se polovičarstva ne bo šel? "Nisem še povsem miren. To bom, ko bomo odigrali prvo tekmo."

Z Brodnikom in povsem slovensko ekipo na led prvega avgusta. Želi si konkurenčnosti vsem, a …

Olimpija – vlogo glavnega trenerja so zaupali Andreju Brodniku – bo prvo uradno tekmo (pripravljalne so predvidene za avgust) odigrala v drugem tednu septembra, ko bo v Celju potekal štiridnevni Pokal Slovenije.

Glavni trener HK Olimpija Andrej Brodnik bo varovance zbral 31. julija, dan pozneje bodo, če ne bo zapletov, prvič zadrsali na ledeni ploskvi v Tivoliju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Glavni trener HK Olimpija Andrej Brodnik bo varovance zbral 31. julija, dan pozneje bodo, če ne bo zapletov, prvič zadrsali na ledeni ploskvi v Tivoliju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vnuk računa, da bo moštvo, ki ga bodo sestavljali izključno Slovenci, v sezoni zbralo med 60 in 70 tekem. Kam bo poseglo v Alpski ligi, je še težko govoriti. "Menim, da bo ekipa za prvo leto, po katerem bomo videli, kje smo in kaj še potrebujemo, kar v redu. Vsekakor si želim, da bi bili konkurenčni vsem v ligi. Koliko pa bo ta mlada ekipa skozi celotno sezono uspela igrati konstanto, pa je seveda drugo vprašanje."

Dolgoletni reprezentančni vratar Robert Kristan, ki se vrača po enoletnem premoru, bo najbolj zvezdniško ime ljubljanske zasedbe. | Foto: Reuters Dolgoletni reprezentančni vratar Robert Kristan, ki se vrača po enoletnem premoru, bo najbolj zvezdniško ime ljubljanske zasedbe. Foto: Reuters

Na odgovore o konkurenčnosti in imenih celotne ekipe (v njej naj bi bili med drugim Kristan, Boštjan Groznik, Maks Selan, Miha Zajc, Aljaž Uduč, Andraž Zibelnik, Kralj …) bo treba še nekoliko počakati.

Kot tudi na led, ki naj bi ga Tivoli dočakal 31. julija. Takrat se bo na suhem treningu in sestanku prvič zbrala Olimpijina članska ekipa, na led pa bo zadrsala, če ne bo zapletov, zadrsala dan pozneje.

Ne spreglejte