Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2016,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga EBEL hokej HDD Olimpija Tilen Spreitzer

Torek, 5. 7. 2016, 11.40

6 let, 7 mesecev

Novi mladi vratar v zeleno-belem taboru

Tilen Spreitzer z zmaji podpisal prvo člansko pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Tilen Spreitzer | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpija je mlademu čuvaju mreže Tilnu Spreitzerju ponudila prvo člansko pogodbo. 19-letnik se je z zmaji dogovoril za dvoletno sodelovanje.

Popoln igralski seznam ljubljanskega EBEL-ligaša bo znan šele septembra, ko naj bi na Celovški 25 preizkusili še nekatere tuje in domače oklepnike. Bo pa po napovedih do takrat na njem kar nekaj mladih domačih igralcev. Naslednji mladenič, ki se je znašel v Olimpijinem kadru, je 19-letni vratar Tilen Spreitzer.

Otrok Olimpijine hokejske šole je bil v zadnji sezoni prvi vratar selekcije do 20 let, v ligi EBYSL je branil na 31 tekmah in bil pri svojem delu 91,8-odstotno uspešen, v domačem prvenstvu pa je med vratnicama stal na devetih tekmah (redni del 95,2 odstotka, končnica 93,8 odstotka).

"Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo. Veselim se začetka nove sezone. V prvem letu v članski ekipi se želim veliko naučiti in pridobiti čim več novih izkušenj. Cilji v njej so jasni, ubranitev naslova državnega in pokalnega prvaka ter končnica v ligi EBEL," je Spreitzer povedal v klubski diktafon.

Vprašanje je, koliko priložnosti bo najstnik, za katerega je to prva članska pogodba – podpisal je dvoletno –, v Olimpijinem članskem dresu res dobil. Z zmaji ima pogodbo namreč še 21-letni vratar Jakob Raišp, iščejo pa še prvega vratarja, ki bi moštvo na obračunih v razširjenem avstrijskem prvenstvu lahko držal pri življenju. Koga bo doletela zahtevna naloga – Ljubljančani so si med drugim želeli tudi Roberta Kristana –, uradno še ni znano.

Trenutna ekipa HDD Olimpija Ljubljana za sezono 2016/17:

Vratar: Jakop Raišp, Tilen Spreitzer
Branilci: Kristjan Čepon, Boštjan Groznik, David Planko
Napadalci: Aljaž Chvatal, Gilbert Gabor, Sebastjan Hadžič, Matej Hočevar, Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut, Krištof Potočnik, Anže Ropret

Ne spreglejte