Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano Ken Ograjenšek Bojan Zajc

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 9.40

8 let, 1 mesec

Sestanki pri Olimpiji: Usedli se bomo in stvari izpeljali tako, kot morajo biti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Razočaranje, jeza, obup so po enajstem neuspehu v sezoni prevevali ozračje tivolskih hodnikov. Ken Ograjenšek se je spraševal, zakaj vedno poraz za en zadetek, Bojan Zajc napovedal nove sestanke.

Nedeljski večer je prinesel podoben scenarij, ki smo ga videli že kar nekajkrat v sezoni. Olimpija je dvakrat vodila, imela niti tekme v svojih rokah, nato pa so se začele izključitve na ljubljanski strani, ki so jih nasprotniki s pridom izkoriščali in obrnili rezultat sebi v prid.

Enajsti poraz in ena sama zmaga … Zdi se, kot da se zeleno-beli vrtijo v začaranem krogu, iz katerega ne najdejo izhoda. In to na "zmajih", ki bi morali bruhati ogenj in izžarevati moč, pušča vidne posledice. Zdesetkani obrazi namreč zgovorno kažejo na to, kako veliko razočaranja je v moštvo prinesla prva četrtina rednega dela. "Že peta tekma od šestih, ki smo jih sami izgubili. Sami delamo napake, po dobrem rezultatu delamo neumnosti, dobivamo zadetke in na koncu ne moremo zmagati," je s težkim glasom po tekmi poraz obžaloval Ken Ograjenšek in iskal vzroke za tako grenke zaključke zadnjih obračunov: "Morda nimamo dovolj moči in nam koncentracija pade. Ne vem, neumni smo. Neumnosti delamo v zadnji tretjini. Isto kot proti Dunaju, ki je naše napake kaznoval. Na tak način na koncu ne moreš zmagati. Mi sicer ne igramo slabo, mi igramo dobro, a nas nekaj neumnosti ob koncu tekme stane zmage. Vsi hočemo zmagovati. Potrudili se bomo, da zmagamo kakšno tekmo in da pridemo v serijo, dobimo točke. Najbolj je prisotno razočaranje, da na tak način izgubljamo. Zaslužili bi si vsaj kakšno točko ali pa še kaj več, to je najhuje."

Morency vnesel svež veter

Svetla točka nedeljskega večera je bila vrnitev Pascala Morencyja, ki sicer na tekmi ni imel sreče, potem ko ga je v glavo zadel plošček, je moral na šivanje (končni rezultat: nekaj šivov za ušesom). Kanadčan je v ekipo prinesel svež veter, s čimer se strinja tud mladi Štajerec: "Pascal je odličen hokejist za motivacijo. Takega hokejista potrebuje vsaka ekipa. On spodbuja ekipo, držal nas je 'gor' v prvi tretjini, tako da škoda za njegovo poškodbo, ampak to ne more biti izgovor za naš poraz." Tudi Bojan Zajc se je strinjal, da je Morency pomembna okrepitev za Olimpijo: "On je prinesel pravo energijo v ekipo. Videli smo, da je zelo pozitiven igralec. Tako v garderobi kot tudi na ledu spodbuja igralce in je res pravi igralec za to ekipo."

Sledijo analize in iskanje rešitev

Enajst proti ena je razmerje porazov in zmag Olimpije v tej sezoni. Skrb vzbujajoč statistični podatek, ki je vplival tudi na ljubljanskega stratega. Zajc je le še bleda senca nekoč zgovornega, nasmejanega in sproščenega trenerja. V tihem tonu je spregovoril o kazenski klopi, ki jo njegovi varovanci vse prevečkrat obiščejo: "Za razliko od drugih tekem so nas tokrat res kljub solidni igri pokopale izključitve. Glede na to, da smo v zadnjih 12 minutah tekme dobili osem minut kazni, se je bilo težko ubraniti." In čeprav je v ozadju Andrej Hebar zatrjeval, da je trenutno stanje "prava mora", 48-letni strateg pravi, da je morala še vedno tu: "Čeprav izgubljamo, morala še kar vztraja."

Ljubljančani bodo imeli v prihodnjih dneh nekaj tekmovalnega odmora, nova tekma jih namreč čaka šele v soboto, ko v Tivoli prihaja Innsbruck. Kako bodo izkoristili ''proste'' dni? "Po teh porazih bo odmor vsekakor dobrodošel. Z vodstvom in igralci se bomo usedli, pogovorili in naredili analize. Mislim, da se bodo stvari rešile tako, kot se morajo," je dejal Zajc, ki je ob vprašanju o morebitnem odstopu oziroma menjavi na trenerskem položaju še enkrat ponovil: ''Saj pravim, da se bomo usedli in da bomo stvari izpeljali tako, kot morajo biti." V prihodnjih dneh bo torej v prostorih Celovške 25 v Ljubljani še kako zanimivo, sobotna tekma pa bi lahko postregla s spremembami.

Ne spreglejte