Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
16.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Ottawa

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 16.14

8 let, 1 mesec

Senatorji brez posluha za Kopitarjeve želje (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kralji iz Los Angelesa so na gostovanju pri senatorjih iz Ottawe zaman naskakovali nove točke. Anže Kopitar je prispeval podajo za tretji zadetek gostov, ki so izgubili s 3:5.

Kanadski hokejist Mike Hoffman je v noči na torek po slovenskem času spravljal v slabo voljo navijače Los Angeles Kings. Petindvajsetletni član Ottawe je proti kraljem zbral tri točke. Dosegel je dva zadetka, prispeval še podajo in bil proglašen za najboljšega igralca srečanja, ki je v kanadski prestolnici pripadlo senatorjem. Anže Kopitar in soigralci so se obrisali pod nosom za nove točke.

Izgubili so s 3:5, Hrušičan pa se je vpisal v statistiko s podajo za zadnji zadetek Los Angelesa. To je bila njegova 11. podaja v tej sezoni, v kateri kralji še vedno vztrajajo tik pod vrhom zahodnega dela lige NHL. Takrat je Los Angeles znižal na 3:4 in obudil upanje v uspešen rezultat na kanadskem ledu, a je nato njegovo mrežo zatresel mladi Šved Mika Zibanejad (na tekmi je prispeval tudi dve podaji) in postavil končni rezultat. Za moštvo iz Kalifornije so zadeli v polno Jamie McBain, Tyler Toffoli in Jake Muzzin, vratar Jonathan Quick pa je ustavil 16 strelov. Njegov stanovski kolega pri Ottawi, Craig Anderson, je imel več dela. Izkazal se je, ubranil 33 strelov v okvir vrat in pomagal senatorjem do pomembne zmage.

Pokopale so jih lastne napake

Hokejisti Ottawe so se z zmago nekoliko oddolžili za sobotni poraz na kanadskem obračunu z Montrealom. "Takšno igro pričakujem od svojih igralcev. Veseli me, da so se zbrali in po porazu odločno odgovorili proti res dobri ekipi," je bil s plenom zadovoljen trener zmagovalcev Dave Cameron, njihov vratar Anderson pa je dodal: "Dobra stvar pri tem, da igramo 82 tekem, je, da nimaš časa razmišljati o prejšnji tekmi. Vrnitev domov (po štirih gostovanjih so igrali doma, op. a.) je bila za nas osvežujoča."

V taboru Kraljev po četrtem zaporednem gostovanju ni bilo veselja, s prstom so kazali na svojo nezbranost. "Štiri od petih zadetkov, če ne celo vseh, so dosegli zaradi naših napak. Tega si preprosto ne smemo privoščiti. Takšni ekipi, ki ima toliko sposobnih napadalcev, ne smeš podarjati priložnosti, zato ta poraz še toliko bolj boli," je bil slabe volje Kopitar, trener Darryl Sutter pa je Gorenjca dopolnil: "Delovali smo kot utrujena ekipa. Vse skupaj prihaja za nami in nas je nekoliko ujelo (v gosteh so odigrali tretjo tekmo v štirih dneh na tretji različni lokaciji, op. a.). Naredili smo nekaj napak, oni so jih izkoristili in nas pokopali."

Kalifornijsko moštvo bo zdaj slaba dva dneva preživelo v smučarskem mestecu v bližini Montreala, peto v seriji šestih gostovanj s Canadiens bodo odigrali v noči na petek.

Talbot paral živce Bostonu, Washington pokvaril debi Sullivana

Za veliko presenečenje so v Bostonu poskrbeli člani Edmontona, ki so s 3:2 slavili v podaljšku. Eden od junakov večera je bil vratar Cam Talbot, Andrej Sekera pa je v 61. minuti zabil zmagoviti zadetek. "Smo pametna skupina igralcev, vemo, da smo danes tukaj ukradli zmago. Niso nas pustili dihati, a naš vratar je bil izjemen. Zame je bila to tekma, kot jih spremljamo v izločilnih bojih," se je smejalo trenerju Naftarjev Toddu McLellanu.

Manj zadovoljen je bil novi trener Pittsburgha Mike Sullivan, ki je ob debiju z varovanci doživel poraz (1:4) proti Washingtonu. Preostali tekmi sta se končali s tesnih 2:1, Tampa je premagala Columbus, Buffalo pa je po Kraljih na kolena spravil še Detroit.

Ne spreglejte