Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Verlič liga EBEL HDD Olimpija

Sreda, 5. 3. 2014, 9.01

8 let

"Šel bi tja, kjer te ne skrbi, kako boš plačal najemnino, natočil gorivo …"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kljub klavrni sezoni Olimpije je izkoristil svojo priložnost, postal je nosilec igre "zmajev", njihov najučinkovitejši mož. Po svoji najuspešnejši sezoni je želja tujina in urejeno okolje.

S soigralci se je v nedeljo predčasno poslovil od sezone razširjenega avstrijskega prvenstva, v kateri so še drugič zapored neuspešno lovili izločilne boje. Skromnih 29 točk na 54 tekmah je pač mnogo premalo, da bi si katerikoli klub prislužil mesto med osmimi ekipami četrtfinala. A kljub stresu in peripetijam polnemu tekmovalnemu obdobju je Miha Verlič iz sezone potegnil kar se da veliko. Izkoristil je visoko minutažo in zaupanje trenerja ter ob bogatenju statistike postajal vse bolj samozavesten. Njegov točkovni izplen na 50 tekmah se je ustavil pri številki 40. V statistiko je vpisal 20 zadetkov in 20 podaj, s čimer je na vrhu lestvice najučinkovitejših članov Olimpije prehitel še dva mlada nadobudna igralca Kena Ograjenška in Žigo Pešuta.

Zadovoljen s sezono, upa na tujino

"Če potegnem črto, je ena velika pozitivna stvar ta, da smo mladi dobili priložnost in mislim, da smo jo kar dobro izkoriščali. Žal je to še druga bolj klavrna sezona za Olimpijo, v kateri nismo prišli do 'play-offa', ampak hvaležni smo lahko vsaj zato, da smo mladi dobili toliko priložnosti. Če gledam na sebe kot posameznika, sem zelo zadovoljen. A po drugi strani je to ekipni šport in za ekipo res ni prijetno, če izgubljaš vsako drugo tekmo ali še pogosteje," je misli po koncu mednarodne sezone strnil Štajerec in izrazil upanje na boljši jutri: "Mislim, da je bila to moja najboljša sezona do zdaj, in upam, da se bo odprla kakšna priložnost, da bi zaigral kje v tujini. Zelo sem vesel tudi tega, da sem bil izbran v olimpijsko reprezentanco. Tudi če nisem zaigral, sem vesel, da sem bil tam s fanti, da sem bil del ekipe. Tega ne more kupiti noben denar. To, da nekje piše, da sem bil del olimpijske ekipe, da sem videval vse zvezdnike hokeja, mi bo ostalo za vedno."

Želja? Organizacija, v kateri so stvari urejene, kot morajo biti

Nekatera povpraševanja so že prišla na naslov 22-letnika, ki pa je bil ob našem vprašanju, od kod prihajajo zanimanja, previden. "(smeh) Neke možnosti res so, ampak bomo videli, kako se bodo stvari razpletle," je modro odgovoril Štajerec, ki je bil bolj zgovoren, ko je beseda nanesla na želje za prihodnost: "Želja je, da bi šel čim prej nekam v tujino, kjer bi se še kakšno sezono, dve preizkušal. Težko je reči, kam. Šel bi tja, kjer je dobra liga, dobra organizacija, kjer je vse urejeno tako, kot mora biti. Da kot igralec misliš le na hokej in da ni treba skrbeti, kako boš plačal najemnino, kako boš natočil gorivo …"

Podobna vprašanja so v letošnji sezoni "zašla" tudi v ljubljanski tabor in čeprav naj bi se stvari decembra nekoliko normalizirale, je naš sogovornik ob vprašanju, ali so se stvari vsaj malce uredile, z molkom povedal več, kot bi s tisoč besedami.

Želje visokoraslega napadalca so torej jasne, katera liga pa mu predstavlja velik izziv? "Dolgoročni cilj je, da pridem v ligo KHL, a se zavedam, da moram najprej še nekaj sezon odigrati na tako visoki ravni kot letos, a nekje v tujini in v boljši ligi."

Nič drugega kot naslov državnega prvaka ni sprejemljivo

A še preden pobegne novim izzivom naproti, ga pod taktirko Iva Jana, ki ga opiše kot dobrodošlo spremembo in pravšnjega trenerja za mlado ekipo, čaka državno prvenstvo.

Verlič priznava, da se bo težko motivirati, a da bodo stisnili in poskrbeli, da naslov ostane v Ljubljani: "Motivacija bo problem, a že lani smo se znašli v podobnem položaju. A kar se mora, se mora. Vsi vemo, da nič drugega kot naslov državnega prvaka ni sprejemljivo. Tako da se bomo za teh nekaj tekem morali zbrati in odigrati tako, kot znamo."

Ne spreglejte