Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2016,
21.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Milan Mandarić HDD Olimpija HDD Jesenice hokej Nik Zupančič Aleš Kranjc

Torek, 13. 9. 2016, 21.28

6 let, 6 mesecev

Zadnja pripravljalna tekma zmajev in železarjev

Olimpija še drugič ugnala Jesenice, a pustila odprtih nemalo vprašanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Olimpija Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Olimpije so v nekaj dneh še drugič dosegli zmago nad Jeseničani. Po petkovi zmagi v Podmežakli z 1:0 so v Tivoliju zdesetkane železarje premagali bolj prepričljivo - s 3:0. Njihovo zmago so si ogledali tudi predstavniki nogometne Olimpije.

To je bil še zadnji preizkus večnih rivalov pred začetkom sezone. Olimpija bo vztrajala v ligi EBEL, v kateri jo prva tekma čaka v petek, ko v Ljubljano prihaja Beljak, Jeseničani pa se bodo preizkusili v kakovostno slabši Alpski ligi. Prvi obračun v tej bodo odigrali v soboto v Podmežakli, ko se bodo zoperstavili Gardeni.

Jeseničani so se v Ljubljani predstavili oslabljeni. Izkušeni branilec Aleš Kranjc bo po informacijah kluba odsoten še nekaj tednov. | Foto: Vid Ponikvar Jeseničani so se v Ljubljani predstavili oslabljeni. Izkušeni branilec Aleš Kranjc bo po informacijah kluba odsoten še nekaj tednov. Foto: Vid Ponikvar

Ekipa Nika Zupančiča je v prestolnico prišla oslabljena, predvsem branilska vrsta je bila močno razredčena.

Zaradi poškodb in bolezni so manjkali reprezentant Aleš Kranjc - po nesrečni poškodbi ličnice, zlomu nosu in blažjem pretresu možganov na olimpijskih kvalifikacijah bo po informacijah kluba odsoten več tednov -, Nejc Berlisk, Aleš Jeklič, Martin Oraže ter napadalca, nekdanji zmaj Jure Sotlar in Urban Sodja.

Na drugi strani Bojan Zajc ni mogel računati na Aleša Mušiča in Mateja Hočevarja.

Prevlado z zadetkom kronali trije, Frazee zaklenil vrata

Zmaje, ki so pred slabih tisoč gledalci ves čas nadzirali potek srečanja in dodobra nadstreljali nasprotnika, je v prvi tretjini v vodstvo popeljal Aljaž Uduč (po trku in poškodbi kolena se ni več vrnil na led), v drugi tretjini pa sta Roka Stojanoviča premagala še Jonathan Harty, ki je zadel z igralcem več, in Gal Koren.

V zadnji tretjini je imel še najlepšo priložnost za častni zadetek Miha Logar, ea je den od boljših tujcev, vratar zmajev Jeff Frazee njegov poskus zaustavil in tako še na drugi tekmi proti železarjem ohranil mrežo nedotaknjeno.

Nogometna Olimpija spremljala hokejsko

Obračun so si ogledali tudi glavni protagonisti nogometne Olimpije, predsednik Milan Mandarić, trener Luka Elsner, športni direktor Nenad Protega in član izvršnega odbora Sebastjan Cimirotić.

Dvoboj večnih tekmecev so si ogledali predstavniki nogometne Olimpije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dvoboj večnih tekmecev so si ogledali predstavniki nogometne Olimpije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljanski hokejisti bi si zagotovo želeli, da bi bile razmere, predvsem na področju financ, urejene kot pri nogometnih kolegih iz prestolnice, a niso. Tako sta, namesto da bi drsala na ledu, na tribuni sedela dolgoletna člana Olimpije Aleš Mušič in Matej Hočevar, ki imata dovolj finančne nediscipline društva s Celovške 25.

Ali bodo do konca tedna uresničene vsaj nekatere želje napadalcev, ki bi morale biti že zdavnaj, in ali bosta napadalca v petek, ko bo zeleno-beli tabor igral prvo tekmo jubilejne, desete sezone lige EBEL, pomagala moštvu, še ni znano. Odgovora po torkovi tekmi ni poznal niti trener Zajc, ki ne ve niti, "kje je igralsko" njegova ekipa. V pripravah ta namreč ni igrala proti tako kakovostnim tekmecem, kot jo čakajo v ligi EBEL, si pa trener želi manj turbulentne sezone od lanske. A če se po jutru dan pozna …

Več o pričakovanjih obeh taborov pred novo sezono si boste lahko na Sportalu prebrali v sredo.

"Gajbe" piva, za katere sta se udarila večna tekmeca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Gajbe" piva, za katere sta se udarila večna tekmeca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Galerija skozi objektiv Matica Klanška Veleja:

Fotogalerija
1 / 15

Pripravljalna tekma:

Torek, 13. september, dvorana Tivoli:
HDD Olimpija Ljubljana : HDD Sij Acroni Jesenice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Uduč 12., Harty 21. (PP1), Koren 38.

Ne spreglejte