Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 5. 2014,
21.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL

Torek, 27. 5. 2014, 21.50

8 let, 1 mesec

Pri Olimpiji razumejo in spoštujejo "slovo" predsednice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ditka Maučec se je zaradi prezaposlenosti umaknila z mesta predsednice ljubljanske Olimpije. V hokejskem društvu njeno odločitev spoštujejo.

"Zadeva je zelo preprosta. Ditka Maučec je v obdobju, ko je bila naša predsednica, dobila novo zadolžitev, funkcijo, ki jo obvezuje, da je zdaj več kot pol meseca na centrali Telemacha v Beogradu in Sarajevu. Tako zaradi prezaposlenosti svoje vloge pri Olimpiji ne bi mogla več opravljati, kot bi si jo želela. V klubu njeno odločitev spoštujemo, saj na daljavo ne bi bilo smiselno delati. Ditka bo ostala v upravnem odboru kluba, ampak preprosto ni mogoče, da bi bila fizično tolikokrat prisotna na sestankih, na katerih se dogovarjamo o stvareh, ki so pomembne, kot bi si želeli," je odločitev Maučečeve, katere mandat se je končal po pičlih šestih mesecih, komentiral predstavnik za odnose z javnostmi Olimpije Tomaž Langerholc.

Olimpija bo še naprej delovala pod okriljem Telemacha, saj odhod sploh prve predsednice v zgodovini kluba ne pomeni tudi odhoda generalnega sponzorja: "Nihče ne beži od tega, da je položaj težak. Pomembno je, da glavni sponzor ostaja z nami."

Kdo bo novi predsednik, naj bi bilo kmalu znano. Za zdaj pri Olimpiji o imenih ne govorijo. "Generalni sponzor lahko predlaga svojega kandidata, ki ga mora nato predsedstvo kluba potrditi. Nobenih imen še nimamo. Zdaj čakamo. Za prihodnji teden bo sklican tudi upravni odbor, da se z vsem seznani in da vidimo, kakšna bo nadaljnja odločitev generalnega sponzorja. V roku tedna dni bo več stvari jasnih in takrat bomo lahko povedali kaj več. Ne moremo pa seveda zagotoviti, da bo čez teden dni že znan nov predsednik," o imenovanju in potrditvi naslednika Maučečeve razloži Langerholz .

Olimpijo očitno čaka še vroč konec pomladi, v katerem bo ob iskanju novega predsednika morala poiskati tudi nove igralce. Nekaj pogovorov, predvsem z nekaterimi mladimi domačimi igralci, ki naj bi v prihodnji sezoni pomenili velik del ljubljanskega moštva, je že steklo. A glavna naloga vodstvo zmajev še čaka. Če ni še niti približno jasno, kdo bo v prihodnji sezoni branil članske zeleno-bele barve, je jasno vsaj to, da Olimpija ostaja v Ljubljani in si prizadeva ostati del EBEL-ligaške druščine. "Olimpija ostaja v Ljubljani, tu bo imela sedež, sodelovanja z Medveščakom ne bo. Vodstvu lige EBEL smo predali vse potrebne papirje za nastopanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu za sezono 2014/2015," se je teme, ki je pred mesecem burila duhove, še dotaknil Langerholz.

Ne spreglejte