Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 11.54

8 let

Posma: Utrujenost? Ta beseda v našem besednjaku ne obstaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejiste ZM Olimpije čaka v soboto še četrta tekma v štirih dneh. Tokrat bodo skušali priti do prve zmage v finalu DP in izničiti petkov poraz z 2:6 ter izenačiti rezultat v zmagah na 1:1.

Na prvi tekmi finala hokejskega državnega prvenstva so se pred domačimi navijači veselili zmage s 6:2 hokejisti Jesenic, branilec Ljubljančanov Andrej Tavželj pa je prepričan, da rezultat ni pravi pokazatelj moči na ledu: "Rezultat ne odraža igre, ki smo jo prikazali. Občutili smo, kako smo zmagovali določene tekme v ligi EBEL, saj smo tokrat mi napadali, Jesenice pa so dajale gole. Vsekakor je to težko, ko napadaš, plošček pa noče v mrežo, medtem ko na drugi strani prejmeš zadetek. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, vendar s slabo obrambo."

Prva tekma že pozabljena

Pri Jesenicah je bil razpoložen predvsem Paul Healey, ki se je kar petkrat vpisal v statistiko. Dvakrat se je sam vpisal med strelcev, trikrat pa je podal soigralcem. Tako je napravil praktično ves posel predvsem pri obeh zadetkih Anžeta Terlikarja, ko je prodrl v nasprotnikovo obrambno tretjino, nato podal pred vrata, kjer je Anže nato spremenil smer ploščka.

Mnogi navijači Olimpije so se po tekmi jezili, da so njihovi ljubljenci v obrambi pustili preveč praznega prostora nasprotniku, s čimer se Nik Zupančič ne strinja: "Mislim, da ni bilo toliko praznega prostora, kot pa da so Jesenice dobro izkoristile priložnosti, tudi tiste polpriložnosti. Tri zadetke smo prejeli na podoben način. Danes so imeli dober izkoristek in to je bilo odločilno," ter se obenem ozira le na drugo tekmo "Prva tekma je že pozabljena, saj je jutri že nov dan. Znova prihajamo na Jesenice in štartamo iz ničle. S pravim pristopom in disciplino v obrambi lahko računamo na uspeh."

Bo v soboto dvorana polna do zadnjega kotička?

Kot že omenjeno bo drevi na sporedu že četrta tekma v štirih dneh za "zeleno bele" in mnogi so prepričani, da so izbranci Mika Posme dodobra utrujeni, vendar slednji to zanika: "Utrujenost? Ta beseda v našem besednjaku ne obstaja. Tu smo, da bi zmagovali. Imamo čvrsto moštvo, ki je odigralo že veliko težkih tekem. Na drugo tekmo pa se bomo pripravili najbolje. Toliko tekem v tako kratkem času, se razumljivo pozna, a tako pač je in tega ne moremo spremeniti, zato se tudi nima smisla pritoževati. Vsekakor to ne sme biti nikakršen izgovor, pripraviti se pač moramo na vsako situacijo."

Druga tekma bo na sporedu v soboto ob 19. uri v dvorani Podmežakla, ki v petek ni bila napoljnjena do zadnjega kotička. Bo po zmagi "železarjev" na prvi tekmi danes drugače?

Ne spreglejte