Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2017,
20.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins Stanleyjev pokal Sidney Crosby kbm

Sreda, 14. 6. 2017, 20.53

6 let, 6 mesecev

Parada v čast Pittsburgh Penguins

Aktualne prvake lige NHL pričakalo več kot 600 tisoč privržencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Pittsburgh Penguins parada NHL prvaki | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tri dni po ubranitvi naslova prvakov v najkakovostnejši hokejski ligi na svetu hokejisti Pittsburgh Penguins Stanleyjev pokal proslavljajo z navijači. Na paradi v Pittsburghu se je po prvih ocenah zbralo kar 650 tisoč ljudi, kar je 250 tisoč več kot lani.

Ljubitelji pingvinov iz Puttsburgha ne bi mogli biti bolj ponosni na svoje hokejiste, ki so še drugo leto zapored v mesto prinesli sveti gral. Po letu 1998 in Detroit Red Wings so prvi, ki jim je uspelo ubraniti naslov prvakov. V finalu so s 4:2 v zmagah premagali najlepše presenečenje končnice Nashville Predators. Petega Stanleyjevega pokala so se v nedeljo razveselili na gostujočem terenu, v sredo pa so najbolj cenjeno klubsko hokejsko lovoriko prinesli še na povorko v Pittsburgh pred svoje navijače.

Če jih je lani pozdravila 400-tisočglava množica, je ta letos po prvih ocenah osebja, zadolženega za varnost, zrasla na kar 650 tisoč. Gre za največjo športno parado v zgodovino Pittsburgha, ki ima po podatkih iz leta 2016 dobrih 303 tisoč prebivalcev.

Hokejisti in preostalo osebje kluba so se med navijači tokrat zapeljali v avtomobilih, med vožnjo so številni poskakali iz njih, se fotografirali in podelili nemalo avtogramov.

Hvaležen, da je lahko del te skupine

"Hvala vam. Ne morem verjeti, da se vas je zbralo toliko. Zaradi vsega tega igramo hokej. Hvala vam za vso podporo, brez vas nam ne bi uspelo. Mislim, da si bomo peto tekmo (Pittsburgh je Nashville na peti tekmi doma premagal s kar 6:0, op. a.) zapomnili. Zahvala tudi vsem igralcem. To leto je bilo za nas res težko, z veliko poškodbami, mislim, da smo imeli kar 34 igralcev, ki so igrali. To je bil ekipni uspeh. Ponosen sem, da sem lahko del te ekipe in da nam je uspelo ubraniti naslov. Vedeli smo, da bo težko, a gre za posebno ekipo, ki ji je uspel velik dosežek. Hvala, da ga lahko delimo z vami," navdušenja nad sezono in reko ljudi ni skrival kapetan Sidney Crosby.

Za 29-letnika, ki je bil še drugo leto zapored razglašen za najkoristnejšega igralca končnice, je to še tretji Stanleyjev pokal s Pittsburghom.

Zakaj ne bi še tretjič zapored?

"Kaj sploh reči o tej skupini fantov. Nisem še delal s skupino, ki bi si tako močno želela zmagati, kot si je ta. Ti fantje vedno stremijo k zmagi, vedno iščejo moč in pot do zmage. V imenu vse ekipe se vam zahvaljujem. Imamo edinstvene navijače. Hvala tudi lastnikom kluba, ki so nam dali vse, kar je potrebno za dobro delo. Ekipa je v te sezoni prestala mnogo, vi pa ste ji stali ob strani. Lani sem se spraševal, ali lahko to ponovimo, zdaj se, ali nam lahko uspe trikrat zapored," pa je sanje o klasičnem hat-tricku načel trener Mike Sullivan.

Za enega od lastnikov franšize, legendarnega hokejista Maria Lemieuxa (desno) je to peti Stanleyjev pokal s Pittsburghom. Dva je osvojil še kot igralec. | Foto: Reuters Za enega od lastnikov franšize, legendarnega hokejista Maria Lemieuxa (desno) je to peti Stanleyjev pokal s Pittsburghom. Dva je osvojil še kot igralec. Foto: Reuters

 

 

Ne spreglejte