Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2019,
11.21

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

hokej Guildford Phoenix Petr Čech

Ponedeljek, 14. 10. 2019, 11.21

4 leta, 6 mesecev

nekdanji nogometni vratar uspešno prestal hokejski krst

Čech dočakal hokejski debi in navdušil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Petr Čech | Petr Čech je po nogometu zdaj zaigral tudi na uradni hokejski tekmi in navdušil. | Foto Getty Images

Petr Čech je po nogometu zdaj zaigral tudi na uradni hokejski tekmi in navdušil.

Foto: Getty Images

Nekdanji legendarni nogometni vratar Petr Čech je v nedeljo debitiral na hokejski tekmi in navdušil. Ob zmagi svojega moštva Guildford Phoenix nad Swindon Wildcats po loteriji je ubranil dva kazenska strela in si prislužil naziv igralca tekme.
 

Petr Čech
Sportal Legendarni Čeh z zelenic na led

Pred tednom dni je 37-letni nogometni upokojenec Petr Čech naznanil, da še ni povsem konec njegove igralske športne poti. Nogomet je zamenjal za hokej, ki ga je igral kot otrok in ob spremljanju katerega je, kot pravi, vselej užival.

Za sodelovanje se je dogovoril z leta 2017 ustanovljenim kolektivom Guildford Phoenix, ki igra v četrtem razredu britanskega hokeja. Trenerski štab mu je namenil vlogo tretjega vratarja, saj bo Čech še naprej opravljal vlogo svetovalca pri Chelseaju, hokejske izkušnje pa bolj kot ne nabiral, ko mu bo čas dopuščal.

Petr Čech | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Izkazal se je ob kazenskih strelih

Že v nedeljo je dobil priložnost za hokejski debi in navdušil. Na obračunu med svojim Guildford Phoenixom in Swindon Wildcats je postal igralec tekme. S soigralci je po dveh tretjinah zaostajal z 1:2, nato so izsilili podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli.

Čech je ubranil kar dva in svoji ekipi izdatno pomagal do tretje zmage v sezoni. S svojimi obrambi si je prislužil naziv igralca tekme.

Obrambi Petra Čecha za zmago:

Uresničene otroške sanje

"Tega mi nihče ne more vzeti. Izjemno. Na neki način so se mi uresničile otroške sanje," je po debiju skysports povzel besede novega hokejskega vratarja, ki upa, da bodo v njegovi zgodbi navdih našli tudi mladi: "Če imaš sanje, jim slediš in trdo garaš zanje ... To sem naredil v nogometu in sanje so se uresničile. Upam, da se mladi zavedajo, da se, če slediš sanjam, lahko zgodijo izjemne stvari." Čech je hokejski vratar želel postati že kot otrok, a si starši takrat njegovega udejstvovanja na ledu niso mogli privoščiti.

Na dresu je nosil številko 39, ki je nekoč pripadala Hašku. | Foto: Getty Images Na dresu je nosil številko 39, ki je nekoč pripadala Hašku. Foto: Getty Images

Čech je na čeladi nosil simbole nogometnih klubov, ki sta zaznamovala njegovo kariero, Chelseaja in Arsenala, spomnil pa se je tudi na legendarnega češkega hokejskega vratarja Dominika Haška. Njegovo podobo je imel na čeladi, na njegovem dresu pa je bila Haškova 39-ica.

Namesto 50 gledalcev ...

Debi Čecha, ki je pred srečanjem prejel kar nekaj dobrih želja nekdanjih soigralcev (med drugim Johna Terryja in Didierja Drogbaja), si je ogledalo okoli 900 ljudi. V povprečju je na tekmah Phoenixa zgolj od 50 do 70 gledalcev.

Jonathan Quick Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar spet pomemben člen pri zmagi Kraljev #video
Ne spreglejte