Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 13.11

8 let

Pavlin pričakuje težjo tekmo kot prvi dve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V nedeljo bo na sporedu v Linzu tretja tekma polfinala hokejske lige EBEL. "Zmaji" so doma izenačili izid v zmagah na 1:1, na gostovanje pa odhajajo po presenečenje.

Prvo tekmo polfinala so "zeleno-beli" izgubili v Linzu z 1:4, nihče pa ne ve, kako bi se razpletlo, če bi bili bolj natančni v prvi tretjini, ko so imeli veliko več priložnosti kot domači igralci. V drugi tretjini so prvih deset minut prav tako bili bolj konkretni, vendar je "šepala" realizacija, kar so "železarji" iz Avstrije kaznovali z dvema zadetkoma.

"Tekma v Linzu bo še težja kot sta bili prvi dve. Glede na prvo tekmo v Linzu moramo tokrat popraviti igro v obrambi, prav tako moramo izboljšati tudi "power-play", ki nam na prvem srečanju ni stekel. Če nam bo to uspelo, se lahko nadejamo presenečenja v njihovi dvorani," pravi pred nedeljsko tekmo branilec Žiga Pavlin.

Ob igralcu več potrebno zadevati

Če Olimpiji igra ob igralcu več na ledu na prvi tekmi ni stekla, ji je na drugi tekmi, ko je po zaostanku z 0:2 napravila preobrat, vse tri zadetke pa je dosegla prav v "power-playju". In to po hitrem postopku, saj je prvega dala ob premoči po 27 sekundah, drugega po 17, za zadnjega pa je potrebovala vsega devet sekund.

Kako potrebno je izkoristiti premoč ob igralcu več na ledu se zaveda tudi 22-letni branilec, ki igra v paru z Jeremiahom McCarthyjem: "V končnici lige EBEL je igra z igralcem več zelo pomembna. To se je videlo tudi že v četrtfinalu. Če nam bo ob igralcu več šlo kot si želimo, hkrati pa se bomo v primeru, da imamo izključenega igralca obranili, mislim, da se ni potrebno nič bati za rezultat."

V končnici je opazno tudi veliko več provokacij, s katerimi igralci skušajo izsiliti prekršek. O slednjih branilec, ki je svojo hokejsko pot začel pri kranjskem Triglavu, pravi: "V končnici je prisotno veliko več provokacij. Vendar nam je trener vcepil v glavo, da po sodnikov pisku ne odgovarjamo nanje. Saj potem, ko sodnik napravi prekinitev, lahko prejmeš le še kazen. Tako se je potrebno malo brzdati, še posebej v njihovi dvorani."

Tekma se bo v Linzu pričela ob 18. uri, tokrat naj bi imeli igralci Olimpije več podpore s tribun kot na prvi tekmi. Tisti, ki na tekmi ne bodo odpotovali, pa si jo bodo lahko ogledali v neposrednem prenosu na Šport klubu.

Ne spreglejte