Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
22.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL hokej Pavel Dacjuk

Petek, 4. 4. 2014, 22.43

8 let

Pacioretty junak Montreala, Kojoti pokleknili proti Naftarjem, prvaki prehiteli sireno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Detroit je po 16. tekmah odsotnosti pozdravil Rusa Pavla Dacjuka, rdeča krila so s tremi zadetki v prvi tretjini naredila velik korak k zmagi s 3:2 in k utrditvi mesta med ekipami z wild cardom.

Kojoti so na domačem terenu po kazenskih strelih pokleknili pred zadnjo ekipo zahodne konference Edmontonom. Naftarje je v loteriji v četrti seriji razveselil Sam Gagner, ki je 40 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. Phoenix je sicer z eno osvojeno točko v boju za vstopnico wild-card prehitel Dallas, a ima ta na računu dve tekmi manj.

Vodilno moštvo pacifiške divizije Anaheim je z 2:5 premoč priznalo Nashvillu, ta si je lepo prednost priigral že v prvi tretjini, v kateri so zadeli štirikrat – prva dva zadetka je prispeval igralec tekem Colin Wilson. Prvo tretjino je odlično izkoristil tudi Detroit, ki je na prvi odmor odšel s prednostjo 3:0, Buffalo je do konca tekme zmogel še dva zadetka, kar pa je bilo premalo, da bi najslabša ekipa lige presenetila rdeča krila.

Chicago si je zmago izboril pet pred dvanajsto, ko je Ben Smith zgolj štiri sekunde pred zvokom sirene premagal Sergeja Bobrovskega in Columbusu, ki se bojuje za wild-card, preprečil vsaj točko. Tesno je bilo tudi na Floridi, kjer je Calgary z 2:1 premagal Panterje, pri katerih se je po treh tekmah med vratnici vrnil Roberto Luongo. Ubranil je 15 od zgolj 17 strelov Calgaryja, na drugi strani pa je blestel vratar Joey MacDonald, ki je zaustavil 34 od 35 poskusov nasprotnikov. Z 2:1 so zmagali tudi Hudiči iz New Jerseyja, za slavje nad Ovečkinovimi je v 56. minuti poskrbel Ryan Carter.

Do najvišje zmage je prišel Montreal, ki je z drugega mesta atlantske divizije izrinil Tampo. Junak kanadske ekipe v pravi goleadi, s 7:4 so ugnali Ottawo, je bil s tremi zadetki in dvema podajama Max Pacioretty.

Ne spreglejte