Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2017,
16.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Olimpijske igre 2020 Washington Capitals

Petek, 15. 9. 2017, 16.19

6 let, 6 mesecev

Nezadovoljstvo ob nesodelovanju NHL-ovcev na OI

Ovečkin se je spet oglasil: Olimpijske igre imam v krvi in vsak ve, kako ljubim svojo domovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aleksander Ovečkin | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin je spet izrazil nestrinjanje z odločitvijo vodstva lige NHL in klubov, da tekmovanja v času olimpijskih iger ne bodo prekinili, kar pomeni, da bo tekmovanje petih krogov februarja prihodnje leto v Pjongčangu minilo brez NHL-ovcev. "Olimpijske igre imam v krvi in vsak ve, kako ljubim svojo domovino," je v sporočilu za javnost zapisal zvezdnik moštva Washington Capitals.

V začetku aprila je mnogo prahu dvignila odločitev vodstva lige NHL in lastnikov klubov, da v času olimpijskih iger prihodnje leto v Pjongčangu ne bodo prekinili tekmovanja in s tem prižgali zelene luči za prihod NHL-ovcev na OI.

Na to se je takoj odzval ruski hokejist Aleksander Ovečkin in ostro kritiziral po njegovem mnenju nerazumno odločitev. Dodal je, da bo v Pjongčangu kljub temu nastopil. Pet mesecev pozneje se je 31-letnik spet oglasil s sporočilom za javnost, v katerem pravi, "da je sranje, da igralcev lige NHL ne bo na igrah", in da je njegova želja olimpijsko zlato. Upa, da ga nekoč osvoji.

Ne bi nas smeli postaviti pred tako težko odločitev

"Olimpijske igre imam v krvi in vsak ve, kako ljubim svojo domovino. Vse odkar sem bil otrok in odkar igram v ligi NHL, NHL-ovci igrajo na olimpijskih igrah. Nikoli v karieri se mi ni bilo treba odločati med državo in klubom. Svoje soigralce pri Capitalsih imam rad kot svojo domovino, verjamem, da tudi preostali menijo tako. Ne bi nas smeli postavljati pred tako težko odločitev. Moja mati je bila dvakratna olimpijska prvakinja, olimpijsko zlato so moje sanje. Vedno sem rekel da svoji reprezentanci, ko me je potrebovala. Ponosen sem na vse uspehe z mlajšimi reprezentančnimi selekcijami, a manjka mi še olimpijsko zlato," je zapisal Ovečkin in razočaran dejal, da upa, da bo leta 2022 liga NHL svojim hokejistom dopustila nastop na olimpijskih igrah.

Aleksander Ovečkin Washington Capitals NHL | Foto: Reuters Foto: Reuters

Njegove aprilske napovedi, da bo, ne glede na odločitev lige NHL, nastopil na OI, bodo težko uresničljive. Mednarodna hokejska zveza je namreč vodstvu lige NHL že poslala dopis, v katerem je zatrdila, da reprezentance za igre ne bodo vpoklicale igralcev iz lige NHL.

Ovečkin bo letos v ligi NHL odigral že 13. sezono. Kar šestkrat je bil najboljši strelec lige, a manjka mu glavna nagrada, Stanleyjev pokal.

Ne spreglejte