Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 22.00

8 let

Olimpija znova zapustila Jesenice s šestimi zadetki v mreži

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi na drugi tekmi finala hokejskega državnega prvenstva so bili boljši igralci Acronija Jesenic, ki so se veselili zmage s 6:1 in povedli z 2:0 v zmagah.

Na drugi tekmi finala slovenskega državnega prvenstva v domačem kadru ni prišlo do spremembe, medtem ko je pri Olimpiji tokrat na tribuni ostal Jeremiah McCarthy, namesto slednjega pa je priložnost dobil Pasi Petriläinen. Nastopil ni niti Andrej Tavželj, ki si je na petkovi tekmi poškodoval ramo.

"Železarji" zadeli po štirih sekundah "power-playja"

Do prve priložnosti na tekmi je prišel Dejan Kontrec (dobil priložnost v tretji napadalni trojki), ki je iz ugodnega položaja streljal čez vrata. V tretji minuti je Olimpija prišla do vodstva ob igralcu več, ko je se je strel Raffaela Intranuova odbil od Todda Elika za hrbet Roberta Kristana. Domači so nato sprožili dva strela (Tomo Hafner in Aleš Kranjc), prav tako sta v peti minuti na drugi strani ob igralcu več do strela prišla Elik in Brendan Yarema. Dve minuti zatem je Klemen Mohorič obranil dva zaporedna strela, v isti akciji si je Greg Kuznik prislužil dvominutno kazen. Jeseničani so potrebovali le štiri sekunde, da so izenačili rezultat. Conny Strömberg je dobil met ploščka, ki je prišel na modro črto do Kranjca, slednji je streljal proti vratom, kjer je smer spremenil Paul Healey in plošček je končal v mreži.

V osmi minuti bi lahko Andrej Hebar iz leve strani sam pridrsal pred vrata Olimpije, vendar je želel akcijo zaključiti atraktivno in priložnost je splavala po vodi. Minuto zatem je imel Yarema samostojen prodor ob igralcu manj na ledu, a mu je plošček odskočil pred Kristanom. "Železarji" so bili nato podjetnejši, v 14. minuti je strel Gregorja Polončiča na golovi črti ustavil Žiga Pavlin. Tri minute zatem so domači prišli do vodstva, ko je Dejan Varl streljal iz modre črte, Mohorič je bil pokrit in mreža se je zatresla. V isti minuti je iz neposredne bližine do strela prišel Aleš Mušič, minuto zatem pa se je strel Hebarja po obrambi Mohoriča odbil v vratnico.

Boksarski vložen Intranuova in Terlikarja

V 21. sekundi druge tretjine se je z odlično parado izkazal Mohorič, ko je zaustavil strel iz prve Toma Hafnerja. Sledil je "power-play" gostov, kjer je do edinega strela prišel iz modre črte Petriläinen.

Sledil je pritisk "zmajev", ki so ga Jeseničani prekinili s hitrim protinapadom, v napadalni tretjini so sledile tri podaje, akcijo pa je z močni strelom zaključil Miha Rebolj in povišal na 3:1. V naslednji minuti se je izkazal z odlično obrambo Kristan. V 31. minuti je Kuznik v obrambni tretjini izgubil plošček, do katerega je prišel Varl, ki je podal na sredino in Borisu Pretnarju ni bilo težko povišati na 4:1.

Polončiču je v 32. in 33. minuti Mohorič obranil strela, slednji pa je bil nemočen dve minuti zatem, ko je prav "Polonca" pospravil odbiti strel v mrežo. Minuto zatem so preskočila iskrice, igralci obeh ekipi so prišli na ledeno ploskev, z boksarskim vložkom sta postregla Anže Terlikar in Intranuovo. V 37. minuti so imeli domači minuto in 10 sekund dva igralca več na ledu, vendar so se igralci Olimpije obranili. Ob koncu tretjine je imel priložnost Mušič, Kristan pa je bil na mestu.

Kovačevič z "bombo" postavil končni rezultat

V zadnji tretjini so imeli "zeleno beli" v 43. minuti igralca več, kjer je Kristan obranil strela Vnuka in Kevina Mitchlla. Štiri minute zatem je Healey lepo preigral Petriläinena, ni mu pa uspelo premagati Mohoriča. "Zmaji" so nato prevzeli pobudo, so pa domači tudi veliko več pozornosti posvečali ohranitvi rezultata, tako so priložnosti iskali predvsem v protinapadih. Vendar so zadeli prav Jeseničani, ko se je z "bombo" v 56. minuti med strelce vpisal Sabahudin Kovačevič.

Tri minute pred koncem je Domen Vedlin podrl Strömberga, nato se je s slednjim stepel Jan Loboda. S kaznimi so jo bolje odnesli gostje, ki so imeli igralca več, ki pa ga niso izkoristili.

Sledita dva dneva premora, saj bo tretja tekma finala na sporedu v torek ob 19.15 v Hali Tivoli.

Ne spreglejte