Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2016,
11.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

hokej Jeff Frazee Raphaël Bussières HDD Olimpija liga EBEL

Petek, 11. 11. 2016, 11.47

6 let, 6 mesecev

Vrnitev v kruto realnost

Olimpija v Innsbruck brez dveh tujcev. Kakšna bo njuna usoda?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
olimpija Innsbruck | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Hokejisti Olimpije bodo po slabih dveh tednih spet odigrali EBEL-ligaško tekmo. Zvečer bodo gostovali pri Innsbrucku, ki so ga v tej sezoni premagali po podaljšku. Na Tirolsko nista odpotovala dva tujca, napadalec Raphael Bussieres in vratar Jeff Frazee.

Po reprezentančni akciji na Bledu, ki je za nekaj dni ob stran potisnila tegobe slovenskega klubskega hokeja, se v tekmovalni ritem razširjenega avstrijskega prvenstva vrača Olimpija. Društvo, ki se poskuša rešiti s poenostavljeno prisilno poravnavo, tudi letos sledi trendom zadnjih let in ostaja prikovano na dno lestvice.

Ljubljančani so na 16 tekmah zmagali le trikrat, le enkrat po rednem delu srečanja, kar jih s sedmimi točkami prepričljivo uvršča na zadnje mesto. Za predzadnjo madžarsko Sapo Fehervar zaostajajo osem točk, vodilni Dunaj jih ima kar 31 več.

Od pokalne zmage v realnost

Moštvo trenerja Bojana Zajca si je med reprezentančnim premorom – z izjemo reprezentantov Aleša Mušiča, Nika Pema, Žige Pešuta, Anžeta Ropreta, Davida Planka in Maksa Selana – privoščilo nekaj dni odmora, nato pa nadaljevalo treninge in odigralo eno tekmo. Na četrtfinalnem obračunu Pokala Slovenije so zanesljivo, s 14:0, premagali mlado ekipo Olimpije in se uvrstili v polfinale. Tam jih čaka Celje. Še prej pa kopica tekem lige EBEL.

Vratar Olimpije Jeff Frazee ni odpotoval na Tirolsko. | Foto: Grega Valančič Sportida Vratar Olimpije Jeff Frazee ni odpotoval na Tirolsko. Foto: Grega Valančič Sportida

Če bi na uradni spletni strani kluba do objave tega prispevka iskali napoved za današnjo, je ne bi našli, saj se je čas za njo ustavil 24. oktobra, ko je Olimpija izgubila proti Dornbirnu. Po tem porazu je priznala premoč še Beljaku in nazadnje prvaku Salzburgu (2:10).

A kljub izpadu informacij na spletni strani zeleno-belega tabora, bo ta zvečer spet na delu v mednarodnem tekmovanju. Gostoval bo pri pri Innsbrucku. Tirolci so v zadnjih letih zmajem delali družbo na zadnjih mestih, a v letošnji sezoni jim, vsaj za zdaj, kaže bolje. Trenutno so na šestem mestu, le točko za četrtim.

Frazee in Bussieres nista odpotovala

Kluba sta se v tej sezoni že srečala. Olimpija je takrat vknjižila prvo zmago, s 4:3 je slavila po podaljšku. V vratih ljubljanskega moštva je stal Američan Jeff Frazee, zmagoviti zadetek pa je dosegel kanadski napadalec Raphael Bussieres. Kot so nam v petek dopoldan povedali v klubu, se nobeden od omenjenih hokejistov ni pojavil na avtobusu za pot v Innsbruck.

Na avtobusu, ki je zmaje odpeljal na gostovanje, ni bilo še enega tujca, Raphaela Bussieresa. O vzrokih za odsotnost v klubu ne govorijo, njuna usoda naj bi bila znana v nekaj dneh. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Na avtobusu, ki je zmaje odpeljal na gostovanje, ni bilo še enega tujca, Raphaela Bussieresa. O vzrokih za odsotnost v klubu ne govorijo, njuna usoda naj bi bila znana v nekaj dneh. Foto: Morgan Kristan / Sportida

O razlogih odsotnosti (Frazee je zadnjo tekmo lige EBEL s Salzburgom izpustil zaradi domnevne poškodbe kolena) na Celovški 25 uradno še ne želijo govoriti, njuna usoda pa naj bi bila znana v prihodnjih dneh, najverjetneje v ponedeljek.

Nobena skrivnost ni, da je finančni položaj Olimpije nezavidljiv, da je bilo tudi letos mnogo praznih, sponzorskih, obljub in da igralci niso dobili vsega, kar naj bi. Potrpljenje nekaterih je ob tem močno načeto … Položaj spominja na pretekla leta, ko so se v Tivoliju vrstili predčasni odhodi oklepnikov. Se zgodba že ponavlja?

Ključe gola bo v Innsbrucku tako skrival Jakob Raišp, ki je na zadnji tekmi pred premorom prejel kar deset zadetkov Salzburga. Njegova menjava bo Tilen Spreitzer.

Po petkovem gostovanju bodo člani Olimpije v nedeljo igrali doma. V Tivoliju bo gostoval Znojmo.

Ne spreglejte