Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2016,
14.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

hokej slovenska hokejska reprezentanca risi David Rodman Edo Terglav Boštjan Goličič Anže Kuralt Grenoble Ligue Magnus legionarji

Četrtek, 10. 11. 2016, 14.02

6 let, 6 mesecev

Legionarja

David Rodman pri pomočniku selektorja, Pavlin še lep čas na Češkem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
David Rodman slovenska hokejska reprezentanca | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dolgoletni slovenski reprezentančni napadalec se je po hudi poškodbi vezi na ledene ploskve vrnil pred mesecem dni. Zaigral je za Jesenice, nato upravičil zaupanje selektorja na reprezentančnem turnirju na Bledu, po tem pa sledil pomočniku selektorja Edu Terglavu v Francijo, kjer se je pridružil Grenoblu. Branilec Žiga Pavlin se je Češkim Budejovicam zavezal še za dve sezoni.

Slovenska kolonija v Franciji, v zadnjih letih izjemno priljubljeni med našimi hokejisti, se je še povečala. Novi član v deželi galskih petelinov je David Rodman. Zadnji mesec je igral za Jesenice selektorja Nika Zupančiča in v statistiko na štirih tekmah vpisal zadetek in podaji. Pred slovesom so ga pri gorenjskem kolektivu povezovali s Slovaško in Dansko, a tam, vsaj za zdaj, ne bo zaigral.

Združil bo moči s slovensko trojico

Glavni trener Grenobla in pomočnik slovenske reprezentance Edo Terglav je pod svoje okrilje vzel še enega Slovenca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Glavni trener Grenobla in pomočnik slovenske reprezentance Edo Terglav je pod svoje okrilje vzel še enega Slovenca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Triintridesetletnik bo pomagal francoskemu prvoligašu Grenoblu, pri katerem mu slovenske družbe ne bo manjkalo.

Trenersko taktirko kluba drži pomočnik risov Edo Terglav, v napadu pa drsata še en povratnik po poškodbi vezi Boštjan Goličič in Anže Kuralt. Mesto za novega tujca v napadu pri volkovih se je odprlo, potem ko se je od kluba poslovil Čeh Tomas Pitule.

Grenoble prestopa še ni potrdil, je pa Rodman že treniral z novim moštvom, ki ga v petek in soboto čakata dve tekmi z letos odličnim Lyonom (trenutno je drugi) še enega slovenskega trenerja Mitje Šivica in štirih slovenskih hokejistov.

Med prve štiri

Grenoble je sezono zaradi kazni začel z -6 točkami, po 16 tekmah pa v prvi francoski ligi Ligue Magnus zaseda šesto mesto.

"Glede na to, da je ta klub v Franciji po profesionalizmu na zelo visoki ravni, so pričakovanja visoka, pritisk pa velik. Redni del moramo končati med prvimi štirimi, v končnici pa meriti na sam vrh," je v pogovoru za Sportal o ciljih kluba pred dnevi dejal Terglav. Za četrtim mestom zaostajajo devet točk.

Slovenci v Ligue Magnus

Še več Slovencev kot Grenoble ima trenutno drugi Lyon, ki ga vodi Šivic. Pri njem si kruh služijo še vratar Matija Pintarič, branilca Matic Podlipnik in Jakob Milovanovič ter napadalec Gregor Koblar. Barve Epinala branita poškodovani vratar Andrej Hočevar in branilec Gašpr Sušanj, član Angersa pa je branilec Andrej Tavželj. 

Pavlin navdušuje na Češkem

Na pomembnejših reprezentančnih akcijah v zadnjem času za Žigo Pavlina ni bilo prostora, na Češkem pa so nad najučinkovitejšim branilcem lige WSM navdušeni. Pri Čeških Budejovicah ostaja do konca sezone 2018/19. | Foto: Vid Ponikvar Na pomembnejših reprezentančnih akcijah v zadnjem času za Žigo Pavlina ni bilo prostora, na Češkem pa so nad najučinkovitejšim branilcem lige WSM navdušeni. Pri Čeških Budejovicah ostaja do konca sezone 2018/19. Foto: Vid Ponikvar

Iz Češke prihajajo pohvalne besede na račun visokoraslega branilca Žige Pavlina, ki navdušuje v tamkajšnji drugi ligi WSM.

Izkušeni član branilskih vrst se je pred sezono iz praške Slavije preselil k Češkim Budejovicam, kjer je na 21 tekmah dosegel 18 točk (pet zadetkov, 13 podaj). Je najučinkovitejši branilec lige, med vsemi oklepniki pa po točkah zaseda 12. mesto.

V klubu, ki se spogleduje s češko elito, med katero je igral vključno s sezono 2012/13, so se že po dveh mesecih tekmovanja odločili, da ga tudi v prihodnje zadržijo v svojem dresu.

S Pavlinom so se v četrtek dogovorili za dvoletno podaljšanje sodelovanja, kar pomeni, da nova pogodba 31-letnika velja do aprila leta 2019. Ob Kranjčanu, ki je na pomembnejši reprezentančni akciji zadnjič sodeloval lani maja na svetovnem prvenstvu, si je takšno podaljšanje prislužil še en branilec, Kanadčan Mitch Fillman.

"Želimo zgraditi ekipo, s katero bi lahko uresničili svoje cilje. Gre za dva pomembna branilca, ki uporabljata desno palico, kar je dodaten plus. Verjamemo, da bosta tudi v prihodnje stebra naše obrambe. Veseli nas, da želita z nami sodelovati tudi v prihodnosti," je po podpisu pogodb v pogovoru za uradno spletno stran kluba branilca pohvalil generalni direktor Stanislav Bednarik.

Češke Budejovice, pri katerih si kruh služi še en Slovenec, napadalec Rok Pajič, so druge. S tekmo manj za tri točke zaostajajo za Kladnom slovenskega branilca Jurija Repeta.

Ne spreglejte