Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
21.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 21.46

8 let

Odločilo srce in Divis

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretji tekmi finala lige EBEL v Salzburgu znova redni del ni dal zmagovalca, saj je ZM Olimpija slavila zmago po 17 sekundi podaljška (4:3) in povedla v zmagah z 2:1.

Pri "zmajih" je na tretji tekmi finala hokejske lige EBEL prišlo do spremembe v drugi napadalni trojki, saj je namesto Briana Felsnerja nastopil Dejan Kontrec. Moštvu je tudi pomagal Kevin Mitchell, ki je kljub bolezni odpotoval na dan tekme v Salzburg.

Olimpija zadela iz edine resnejše priložnosti

V prvi tretjini so domači igralci prevladovali, si pripravili veliko več priložnosti in tudi dvakrat uspeli premagati Alexa Westlunda.

Najprej se je v deveti minuti med strelce vpisal Marco Pewal, ki so ga branilci Olimpije pustili samega na levi strani, tako da mu ni bilo težko iz neposredne bližine zatresti mreže. Že dve minuti zatem je bilo 2:0. Domači so imeli na ledu šest igralcev, saj bi moral biti izključen Jaka Avgustinčič, vendar do izključitve ni prišlo, saj je Donald Maclean s sredine krogov neubranljivo poslal plošček pod prečko.

"Groza" premikastil Greena

Minuto zatem je Boštjan Groznik želel obračunati s strelcem drugega gola, ki mu je ušel, vendar je nato premikastil Josha Greena.

Če je najprej prejel trikrat po dve minuti kazni in dodatno 10, so ob koncu tretjine sodniki spremenili kazen in "Groza" je moral pod prho (prejel še deset minut). "Zeleno beli" so v predzadnji minuti prvič resneje zagrozili in zadeli. Greg Kuznik je sprožil strel z modre črte, pred vrati ga je preusmeril Matej Hočevar in znižal izid.

Intranuovo sprejel darilo Divisa

Tudi v drugi tretjini so bili "rdeči biki" nevarnejši, tudi po zaslugi izključitev na strani Ljubljančanov. Slednji so do prvih dveh strelov v tem delu prišli prav ob igralcu manj v 22. minuti (Todd Elik in Aleš Mušič). Tudi do izenačujočega zadetka so prišli ob igralcu manj, ko je Reinhard Divis nespretno posredoval, saj je zgrešil plošček, darilo je z odrtimi rokami sprejel Raffaele Intranuovo, ki mu ni bilo težko iz obrata zadeti praznih vrat.

Domači so v 32. minuti le uspeli spremeniti terensko premoč v gol, ko je Matthias Trattnig iz kota podal pred vrata, kamor je pridrsal Dieter Kalt in povedel svojo ekipo v vodstvo s 3:2.

Mitchell ugnal Divisa skoraj s sredine igrišča

Zadnja tretjina se je začela sanjsko za Olimpijo, ko je Kevin Mitchell v 34. sekundi sprožil strel skoraj s sredine igrišča in presenetil Divisa, ki je znova slabo posredoval. V 42. minuti se je Westlund izkazal z obrambo Craigu Johnsonu, ki je streljal iz neposredne bližine. Dve minuti zatem so "zeleno-beli" imeli situacijo 3:1, ki jo je s strelom mimo gola zaključil Žiga Pavlin.

"Zmaji" so imeli v 48. in 50. minuti igralca več, vendar premalo streljali, domači pa so v slednji minuti imeli prek Thomasa Kocha izvrstno priložnost, saj je slednji že preigral Westlunda, a streljal mimo vrat. Dva "power-playa" zaporedoma so imeli tudi "rdeči biki", kjer se je z obrambo pri strelu Kocha izkazal Westlund. Do konca tretjine nobeni ekipi ni uspelo več zadeti in v Salzburgu je bil kot na prvi tekmi na sporedu podaljšek. Tu so na samem začetku do ploščka prišli gostje, ko je Elik prodrl po desni strani podal pred vrata, Brendan Yarema pa je ugnal nesrečnega Divisa.

Ne spreglejte