Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Jevgenij Malkin Ilja Kovalčuk

Nedelja, 1. 5. 2011, 12.28

8 let

Od svete trojice le Kovalčuk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjih letih so ambasadorji ruskega hokeja trije zvezdniški napadalci, Aleksander Ovečkin, Jevgenij Malkin in Ilja Kovalčuk, ki kot edini nosi dres ''zbornaje'' na svetovnem prvenstvu na Slovaškem.

Pred leti je Rusija dobila nove tri velike zvezde, med katerimi najbolj izstopa Aleksander Ovečkin, ki je za marsikoga v tem trenutku celo najboljši hokejist na svetu. A napadalec Washingtona se s soigralci bori v NHL za naslov Stanleyjevega prvaka, tako da ga na Slovaškem ne bo. Prav tako izbrani vrsti ne more pomagati niti Jevgenij Malkin, ki je s Pittsburghom izpadel v prvem krogu končnici, vendar je 24-letni napadalec sezono zaradi poškodbe kolena končal že pred časom.

Kot že omenjeno, je v Bratislavi prisoten le Ilja Kovalčuk, ki je najstarejši izmed trojice. Za 28-letnim krilnim napadalcem je deseta sezona v NHL, ta pa se je zanj končala klavrno, saj je z New Jerseyjem končal sezono že po rednem delu. Leta 2001 številka ena nabora je začel NHL kariero pri Atlanti, zadnji dve leti in pol pa nosi dres ''hudičev''. Znan je kot igralec, kateremu je bolj pomemben denar, kot pa klubski uspeh. Kdo si namreč ni zapomnil dogajanja izpred dveh sezon, ko je podpisal (pre)bogato pogodbo, ki pa jo je vodstvo NHL razveljavilo, a na koncu je Kovalčuk vseeno iztržil mastne denarje za podpis z New Jerseyjem. V rednem delu NHL je v tem času odigral 702 tekmi in prišel do istega števila točk.

Ruski selektor Vječeslav Bikov, ki je bil tudi sam nekdaj izvrstni igralec, je v izbrano vrsto uvrstil le štiri NHL igralce, preostali igrajo v domači KHL. Tam je letos največ pokazal Aleksander Radulov, ki je bil najučinkovitejši igralec prvenstva. Član Salavat Julajeva se je tudi sam preizkusil v NHL, kjer je odigral dve uspešni sezoni, a se vseeno odločil, da se vrne v rodno domovino. Med vratnicami je proti Nemčiji kar nekoliko presenetljivo začel Jevgenij Nabokov, saj je slednji v tej sezoni odigral vsega 22 tekem. Nekdanji dolgoletni član San Joseja velja za izvrstnega vratarja, ki pa zna pod pritiskom oziroma na pomembnih tekmah odpovedati.

Ne spreglejte