Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2023,
7.23

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

New Jersey Devils Pittsburgh Penguins Aleksander Ovečkin Washington Capitals Arizona Coyotes liga NHL

Sobota, 14. 10. 2023, 7.23

6 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, 13. oktober

Visoka zmaga Pittsburgha, Crosby dvakrat zadel v polno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins | Sidney Crosby je dosegel dva zadetka. | Foto Reuters

Sidney Crosby je dosegel dva zadetka.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL sta v noči na soboto po slovenskem času igrali še moštvi Arizona Coyotes in Washington Capitals. Kojoti so gostovali pri New Jersey Devils in zmagali po kazenskih strelih (4:3), Washington Capitals pa so gostili pittsburške Pingvine, ki so na koncu visoko slavili s 4:0.

Sidney Crosby je dosegel dva zadetka, medtem ko je Evgeni Malkin za Pittsburgh Penguins prispeval gol in tri asistence. Končni izid tekme je bil 4:0 za gostujočo ekipo.

"Vedeli smo, da bodo tekmo začeli zelo agresivno," je po tekmi dejal dejal Crosby. "Mislim, da smo dobro obvladovali njihov pritisk. Ko je 'Geno' dosegel prvi gol, nam je to dalo velik zagon. Nato smo še izkoristili nekaj priložnosti v igri z igralcem več, kar nam je dalo še dodaten zagon."

Spencer Carbery je prvič vodil Washington Capitals, potem ko je na tem mestu zamenjal Petra Lavioletteja. A se mu ni izšlo po njegovih željah. "To je najslabši mogoč scenarij za začetek. Razočarani smo, sploh pred svojimi navijači," je dejal Carbery.

"Ne bi rekel, da smo dali več od sebe. Mislim, da smo igrali pametneje. Naša igra brez ploščka je bila boljša kot na prvi tekmi. To našim igralcem omogoča, da lahko izkoristijo svoj talent. Igrali smo trdo, a tudi pametno," pa je dejal trener Penguins Mike Sullivan.

Charlie Lindgren je ubranil 31 strelov za Washington Capitals. Darcyja Kuemperja, njihovega prvega vratarja, tokrat ni bil v ekipi, saj je njegova žena rodila v četrtek zvečer.

Aleksander Ovečkin, prvi zvezdnik Washingtona, je na ledu preživel 18 minut in 42 sekund, v tem času pa je štirikrat streljal na gol.

Logan Cooley v debiju vpisal dve podaji

Logan Cooley, tretji izbor na naboru lige 2022, je v svojem debiju v dresu Arizone vpisal dve podaji. Še en debitant Matt Dumba je Arizono popeljal v vodstvo po sedmih minutah dvoboja. V začetku druge tretjine je Sean Durzi povišal prednost gostov, preden so s tremi goli odgovorili domačini in povedli s 3:2. Dvakrat je bil natančen Jesper Bratt in enkrat Dougie Hamilton.

Sredi zadnje tretjine je izidi poravnal Nick Schmaltz in tekmo popeljal v podaljške in do kazenskih udarcev, kjer je bila uspešnejša Arizona. Za njo je bil tokrat v vratih s 33 obrambami zanesljiv tudi Karel Vejmelka, medtem ko se je pri New Jerseyju s tremi podajami izkazal Jack Hughes.

Liga NHL, 13. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Michael Amadio William Karlsson Vegas
Sportal Prvaki lige NHL znova navdušili
Ne spreglejte