Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 2. 2015,
9.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

CSKA Moskva liga KHL Jan Muršak Slovan Bratislava Rok Tičar Žiga Jeglič

Četrtek, 12. 2. 2015, 9.50

8 let

Muršakovi do rekordne zmage v zgodovini lige KHL – znesli so se nad Slovanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eno moštvo s slovenskim pridihom bo sredin obračun še dolgo pomnilo, drugo ga bo čim prej pozabilo. Muršakov CSKA je namreč z rekordno visoko zmago 12:0 odpihnil Slovan Roka Tičarja in Žige Jegliča.

Vodilno moštvo lige je že v prvi tretjini nakazalo smer, v katero bo šla tekma, saj so gostitelji že v 16. minuti prek Maksima Mamina povedli že s 6:0 (ko je v šesti minuti na semaforju pisalo 3:0, je komaj 19-letnega slovaškega vratarja Denisa Godlo med vratnicama zamenjal Johan Backlund), nato pa do konca tekme le še višali prednost, ki je ob koncu znašala kar 12 zadetkov. Na drugi strani pa Slovan – od Slovencev je zaigral le Rok Tičar, Žiga Jeglič po poškodbi (na zadnji tekmi so mu z drsalko porezali roko) še ni igral –, ki zaseda zadnje mesto zahodne konference, poti do nasprotnikove mreže ni našel. Zmaga z 12:0 je najvišja v zgodovini Kontinentalne hokejske lige, pred tem je najvišja zmaga pripadala Barsu iz Kazana, ki je leta 2009 z 11:1 ugnal Avangard.

K novemu rekordu sta po tri zadetke prispevala Aleksander Radulov in Igor Grigorenko, med strelci pa so bili še Mamin (dvakrat), Stephane Da Costa, Vladimir Žarkov, Nikita Kvartalnov in Simon Hjalmarsson. Jan Muršak je ob visokem slavju dvakrat podal, in sicer za vodstvo s 7:0 in 9:0. Štajerski napadalec je igral dobrih 13 minut in pol, sprožil dva strela in dobil oba sodniška meta. Na drugi strani se je od slovenskega dvojca predstavil le Rok Tičar, ki je v dobrih 19 minutah igre trikrat ustrelil in dobil sedem od 17 sodniških metov.

CSKA ima na vrhu 11 točk prednosti pred drugim Sankt Peterburgom, Slovan pa za predzadnjim moštvom zahoda Medveščakom zaostaja osem točk.

Ne spreglejte