Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2016,
10.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar hokej svetovni pokal Toronto liga NHL

Ponedeljek, 12. 9. 2016, 10.11

6 let, 6 mesecev

Goleada s 7:4 mladim severnoameriškim upom

Mladi hokejisti tudi v drugo uspešnejši od Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Priprave na svetovni pokal, ki se bo v Torontu začel v soboto, so v polnem teku. Kapetan Evrope Anže Kopitar in soigralci so še drugič priznali premoč Severni Ameriki do 23 let. Mladeniči so slavili s 7:4.

Anže Kopitar je s soigralci Evrope še drugič priznal premoč severnoameriškim hokejistom do 23 let, izgubili so s 4:7. | Foto: Reuters Anže Kopitar je s soigralci Evrope še drugič priznal premoč severnoameriškim hokejistom do 23 let, izgubili so s 4:7. Foto: Reuters

Vse bliže je obujeni hokejski svetovni pokal, na katerem se bo od sobote merilo osem reprezentanc. Moštvo Evrope, sestavljajo ga evropski NHL-ovci, med katerimi ni Rusov, Fincev, Švedov in Čehov, je odigralo še drugo pripravljalno srečanje in še drugič izgubilo (na prvi tekmi so klonili z 0:4). Tudi v Montrealu so bili za ekipo Anžeta Kopitarja usodni člani reprezentance Severne Amerike do 23 let.

Ti so veliko dela opravili že v prvi tretjini, po kateri so se na odmor odpravili z vodstvom s 5:1. Nemški čuvaj mreže Thomass Greiss je v osmi minuti v razmiku 119 sekund prejel tri zadetke, ko je po dobrih desetih minutah igre Morgan Rielly za njegov hrbet pospravil še četrti plošček (vodstvo s 4:1) ga je selektor Evrope Ralph Krueger zamenjal z Jaroslavom Halakom, ki je do prvega odmora klonil enkrat.

Kaj je svetovni pokal?

Gre za obujeno tekmovanje, na katerem bosta ob šestih hokejskih velesilah – Kanadi, ZDA, Češki, Rusiji, Švedski in Finski – nastopili še ekipa Evrope (v tej so najboljši evropski hokejisti, ki ne prihajajo iz Rusije, Češke, Finske ali Švedske) in ekipa najperspektivnejših severnoameriških hokejistov do 23 let.

Moštva se bodo za naslov na svetovnem pokalu spopadla v dveh skupinah. Najboljši dve reprezentanci se bosta iz skupinskega dela uvrstili v polfinale, zmagovalec polfinala pa v finale, v katerem bodo igrali na dve zmagi.

Približali, a ostali brez preobrata

V drugem delu je Marian Gaborik z dvema zadetkoma Evropo približal mladi in hitri severnoameriški ekipi (5:3), Frans Nielsen pa v 49. minuti njihovo prednost stopil le na zadetek razlike. A kaj kmalu je s svojim drugim zadetkom zvišanje na 6:4 priigral Johnny Gaudreau, Dylan Larkin pa je ob koncu, ko je Evropa poskušala brez vratarja, z zadetkom v prazen gol postavil končnih 7:4.

Kljub porazu je selektor Evrope Ralph Krueger videl kar nekaj pozitivnih stvari. Kot pravi, njegovo moštvo, ki se med seboj ne pozna dobro, raste iz dneva v dan. | Foto: Reuters Kljub porazu je selektor Evrope Ralph Krueger videl kar nekaj pozitivnih stvari. Kot pravi, njegovo moštvo, ki se med seboj ne pozna dobro, raste iz dneva v dan. Foto: Reuters

Potegniti pozitivne stvari in rasti kot ekipa

"Mislim, da nam je vsem jasno, da 7:4 ni rezultat, ki bi si ga želeli. Predvsem v obrambi in v nevtralni tretjini bo treba biti bolj osredotočen in pazljiv. Zagotovo je bil začetek dober, a naša druga in tretja tretjina na nobeni tekmi nista bili na ravni, ki si jo želimo. Na trenutke smo bili preveč površni," je po zmagi opozoril strelec dveh zadetkov iz prve tretjine Aaron Ekblad.

"Po boleči prvi tretjini, ko smo zaostajali, se je čutilo, da se ekipe vse bolj povezuje. Veliko je bilo pogovarjanja na klopi in tudi peterke so po menjavi začele bolje delovati. Iz te tekme lahko potegnemo nekaj dobrih stvari in rastemo naprej kot ekipa," pa je misli strnil selektor Evrope Krueger.

Pripravljalna tekma na svetovni pokal (nedelja, 11. september):

Severna Amerika (U23)
: Evropa 7:4 (5:1, 0:2, 2:1)
Ekblad 6., 8., Larkin 7., 60. (EN), Rielly 11., Gaudreau 16., 52.; Bellemare 9., Gaborik 25., 40., Nielsen 49.

Za preizkus še s Švedi, nato bo šlo zares

Anžeta Kopitarja, ki po dveh tekmah še čaka na prvo podajo ali zadetek v vlogi kapetana, in soigralce v četrtek čaka še zadnja pripravljalna tekma, v Washingtonu se bodo pomerili s Švedi. Sicer pa bo Evropa v skupinskem delu svetovnega pokala igrala z ZDA, Kanado in Češko.

Tekme reprezentance Evrope*:

Sobota, 17. september
ZDA – Evropa

Ponedeljek, 19. september
Evropa - Češka

Sreda, 21. september
Evropa – Kanada

*polfinale bo na sporedu 24. in 25. septembra, finale pa 27. in 29. septembra, če bo treba, bo tretja finalna tekma 1. oktobra.

 

Ne spreglejte