Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
10.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Natisni članek

svetovni pokal liga NHL hokej Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 9. 9. 2016, 10.40

6 let, 6 mesecev

Mladina odnesla zmago

Za začetek visok pripravljalni poraz Anžeta Kopitarja in Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Reprezentance, ki bodo sodelovale na svetovnem pokalu v Torontu, so že opravile prve pripravljalne preizkuse. Moštvo Evrope - kot kapetan mu poveljuje Anže Kopitar - je z 0:4 izgubilo s Severno Ameriko do 23 let.

Le še dober teden nas loči od obujenega svetovnega pokala, na katerem se bo med 17. septembrom in 1. oktobrom v dvorani Air Canada Centre v Torontu bojevalo osem reprezentanc. Med njimi bo tudi ekipa Evrope, njen kapetan pa bo najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar.

Ta je s soigralci, med katerimi ni Rusov, Švedov, Fincev in Čehov, ki bodo tekmovali ločeno od Evrope, že opravil prvo pripravljalno srečanje. Šlo je za spopad moštev, ki so jima kot glavno slabost pripisali dejstvo, da nimata zgodovine, saj so hokejisti zbrani iz vseh vetrov, medtem ko so preostale reprezentance že večkrat igrale skupaj.

Usodna druga tretjina

"Evropejci" so se v Quebecu udarili z najperspektivnejšimi severnoameriškimi hokejisti do 23 let in jim priznali premoč z 0:4. Za reprezentanco s slovenskim pridihom so bile usodne uvodne minute druge tretjine.

Igralec tekme, 21-letni član Colorada Nathan MacKinnon, je izkoristil že prvo številčno prednost in premagal Jaroslava Halaka. V manj kot petih minutah je slovaški vratar klonil še dvakrat. Piko na i visoki zmagi pa je z uspešno izvedenim kazenskim strelom postavil MacKinnon. Vratar letošnjih prvakov lige NHL Pittsburgh Penguins Matt Murray je zaustavil vseh 23 strelov Evrope, Halak pa 17 od 21.

Kaj je svetovni pokal?

Gre za obujeno tekmovanje, na katerem bosta ob šestih hokejskih velesilah – Kanadi, ZDA, Češki, Rusiji, Švedski in Finski – nastopili še ekipa Evrope (v tej so najboljši evropski hokejisti, ki ne prihajajo iz Rusije, Češke, Finske ali Švedske) in ekipa najperspektivnejših severnoameriških hokejistov do 23 let.

Moštva se bodo za naslov na svetovnem pokalu spopadla v dveh skupinah. Najboljši dve reprezentanci se bosta iz skupinskega dela uvrstili v polfinale, zmagovalec polfinala pa v finale, v katerem bodo igrali na dve zmagi.

Nathan MacKinnon je bil eden od boljših posameznikov severnoameriške ekipe do 23 let. | Foto: Getty Images Nathan MacKinnon je bil eden od boljših posameznikov severnoameriške ekipe do 23 let. Foto: Getty Images

Kopitar: Tudi v Torontu bodo hitre ekipe

"Naša ekipa je bila zgrajena na hitrosti in spretnosti, kar smo tokrat odlično izkoristili," je bil zadovoljen dvakratni strelec. "Pričakovali smo nekaj podobnega. Vsi se zavedamo njihovih sposobnosti, hitrosti in igre … Lepo je bilo igrati proti takšni ekipi. V Torontu bo veliko hitrih moštev, morali bomo biti pripravljeni," pa je po porazu dejal slovenski centralni napadalec. Reprezentanci se bosta v nedeljo pomerili še enkrat.

Tekmo je predčasno končal Marian Hossa, ki ga je plošček zadel v nogo. Zdravniški pregled naj bi pokazal, da jo je slovaški veteran odnesel zgolj z nekaj modricami na stopalu in da bo Evropa še lahko računala nanj.

Ne spreglejte