Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
11.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Natisni članek

SP v hokeju 2017 risi slovenska hokejska reprezentanca Mitja Robar Pariz

Petek, 12. 5. 2017, 11.00

6 let, 7 mesecev

Ob 16.15 nad Čehe

Mitja Robar: Vsak ve, da ima rezerve. Le kot ekipa smo močni.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

IIHF SP 2017 Slovenija risi slačilnica Mitja Robar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je imela pred današnjim dvobojem (16.15) dan premora, Čehi pa so včeraj pozno popoldne šele v podaljšku strli Norvežane. Izkušeni branilec Mitja Robar s prstom kaže na pomembnost ekipnega duha, za katerega upa, da so ga prebudili s sestankom po torkovi predstavi proti Vikingom.

poročevalka | Foto:

Slovenska hokejska reprezentanca ima po štirih tekmah na svetovnem prvenstvu v Parizu zgolj eno točko, ki jo je ulovila po preobratu na uvodni tekmi s Švico. Pred njo je dvojček tekem, ki ga bo odigrala v dobrih 24 urah. Točkovni račun bo na tekmah s Češko in Belorusijo treba okrepiti, da bi risi pred zadnjo tekmo prvenstva (ponedeljek 20.15 proti Franciji) sami odločali o osvoji usodi in obstanku med elito. Belorusi namreč tri tekme pred koncem še čakajo na prvo točko.

"Seznanjeni smo z lestvico in določenimi kalkulacijami, kaj, kako, če … Tega se vsak zaveda, a ta trenutek mislimo na Čehe in na nič drugega," je po četrtkovem treningu dejal branilec Mitja Robar, ki si je pred letom dve sezoni kruh služil na Češkem: "Kar nekaj igralcev iz Extralige je zdaj v reprezentanci. Iz tega vidika mi je morda malo lažje, ker vem, proti komu igram, a kako igrajo kot ekipa, še ne vem. Vedno merijo visoko. Kanadčani in Finci so boljši drsalci, oni pa dajejo večji poudarek tehniki. Taktična priprava nanje nas še čaka."



Zbranost v obrambi …

Izbranci Josefa Jandača, med katerimi ne manjka znanih imen lige NHL in KHL, spadajo v ožji krog favoritov za kolajne, pa čeprav so jih včeraj namučili Vikingi. Slovenski tabor opozarja, da se jim bodo morali zoperstaviti podobno kot Fincem, predvsem z veliko zbranostjo v obrambi, ki so jo prikazali v uvodni tretjini tekme s severnjaki.

Čehi so v četrtek Norvežane strli šele v podaljšku. | Foto: Vid Ponikvar Čehi so v četrtek Norvežane strli šele v podaljšku. Foto: Vid Ponikvar

"Moramo biti pozorni že na malenkosti v obrambi, Finci so izkoristili naše majhne nezbranosti, ko smo bili za korak prepočasni, in prehitro dvakrat zadeli. To jim je ob koncu dalo krila, nam pa se rezultatsko ni več uspelo vrniti," na to, da bodo tudi Čehi izkoriščali ponujene priložnosti, opozarja Štajerec. Dodaja, da je bil sestanek po klavrni predstavi proti Norvežanom dobrodošel, saj so se spet spomnili, kaj jih krasi.

… in prisotnost v Parizu

"Ta pogovor je bil neizogiben. Vsi smo dobri prijatelji, tako da ni bilo nobenih zamer. Vsi smo videli, da proti Norveški nismo bili pravi. Na začetku tiste tekme očitno sploh nismo bili v Parizu. Prav zato smo morali eden drugega dvigniti. Vsak ve, da ima rezerve. Le kot ekipa smo močni," razmišlja 34-letnik, ki tudi v svojih predstavah vidi precej prostora za dvig ravni igre.

"Morali smo eden drugega dvigniti. Le kot ekipa smo močni." | Foto: Vid Ponikvar "Morali smo eden drugega dvigniti. Le kot ekipa smo močni." Foto: Vid Ponikvar

V slovenskem taboru je bilo slišati nekaj nejevolje zaradi kritik po slabi igri na tekmi z Norvežani. Se tudi Štajerec obremenjuje s takšnimi stvarmi?

"Verjamem, da nekateri to berejo in dajo nekaj na to. Ne vem, kdaj sem jaz zadnjič bral te stvari. Sčasoma to prerasteš. Dovolj drugega dela imam, nimam časa, da bi se še s tem obremenjeval," pravi Robar, ki verjame v srečen razplet: "Vemo, da kakovost imamo. To smo že pokazali z določenimi rezultati in uspehi, a treba bo to dokazati tudi na prvenstvu. Vsekakor pa sem prepričan, da smo dovolj kakovostna ekipa, da ostanemo v skupini A."

Ne spreglejte