Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 8.39

8 let

MacKinnon prvo ime nabora, Slovenca nista bila izbrana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V New Jerseyju je bil opravljen nabor igralcev v ligi NHL. Colorado Avalanche, ki so imeli prvi izbor, so se odločili za Nathana MacKinnona. Za slovenska hokejista se ni odločilo nobeno moštvo.

Vsakoletni nabor v hokejski ligi NHL je bil letos, za razliko od prejšnjih let, opravljen le v enem dnevu, prizorišče pa je bil New Jersey. Kot prvi so imeli pravico izbirati pri Coloradu in se odločili za 17-letnega napadalca Nathana MacKinnona, ki so ga mnogi označili za novega Sidneyja Crosbyja, primerjave pa so naredili predvsem iz dejstva, da oba prihajata iz istega mesta. "To je nekaj neverjetnega. Večino svojega življenja sem sanjal nekaj takega, zdaj pa so se mi želje uresničile. Zares sem vesel, da me je izbral klub, kot je Colorado," so bile prve besede MacKinnona. Odzvala se je tudi klubska legenda in izvršni podpredsednik hokejskih operacij pri Coloradu, Joe Sakic: "Nathan je že lep čas živel pod mikroskopom, vsak njegov korak je bil pod drobnogledom. S tem je bil tudi pod pritiskom, vendar pa gre za igralca, ki mu kaj takega ne pride do živega."

Kot številka dve je bil izbran Finec z ruskimi koreninami Aleksander Barkov, njegove pravice so si zagotovili pri Floridi. Sedemnajstletni center je bil najvišje izbrani Evropejec. Pri Tampa Bay Lightning so se prav tako odločili za napadalca in izbrali so Jonathana Droina, soigralca MacKinnona pri Halifaxu. Kot četrti je bil izbran Seth Jones, ki ga je sicer neodvisna organizacija oglednikov postavljala na prvo mesto, vseeno pa je branilec moral le nekoliko počakati, da so poklicali njegovo ime. Pri Nashvillu so bili izjemno veseli, da so si zagotovili pravice do ameriškega igralca. "Gre za franšiznega igralca. Mi smo si ga vedno želeli izbrati. Za nas je bil to najboljši možni izbor," je dejal generalni direktor David Poile.

V prvem krogu se nobeno moštvo ni odločilo za vratarja. Šele v drugem krogu so se pri Montrealu odločili, da izberejo Zacha Fucala. Na žalost pa ni bil izbran niti naš čuvaj mreže Luka Gračnar, čeprav je bilo pričakovati, da bo. Med evropskimi vratarji je bil pred naborom postavljen na tretje mesto, na koncu pa se noben klub ni odločil zanj. Prav tako ni nobena ekipa izbrala branilca Jurija Repeta.

Ne spreglejte