Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2018,
10.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Lyon Ligue Magnus Mitja Šivic Jaka Ankerst Rok Stojanovič legionarji Matija Pintarič Pjongčang 2018 olimpijske igre

Ponedeljek, 29. 1. 2018, 10.34

6 let, 3 mesece

Šivic, Ankerst in Stojanovič z Lyonom do pokalne lovorike

Slovenci del zgodovinske zgodbe, navijači z lepo gesto pospremili risa na OI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Če pariška dvorana AccorHotels Arena po lanskem skromnem svetovnem prvenstvu ne bo ostala v najlepšem spominu slovenske hokejske reprezentance, je lahko toliko bolj pri srcu trenerju Lyona Mitji Šivicu, napadalcu Jaki Ankerstu in vratarju Roku Stojanoviču, ki sicer ob nedeljskem dosežku kluba ni branil. Lyon je namreč v njej v finalu pokala z 2:0 premagal aktualnega francoskega prvaka Gap in prvič v zgodovini osvojil francoski pokal.

Dobrih 11.500 gledalcev je nedeljsko popoldne preživelo v AccorHotels Areni, v kateri sta se v finalu francoskega pokala udarila trenutno četrto in peto moštvo francoskega prvenstva Lyon in aktualni francoski prvak Gap. Prvega vodi nekdanji slovenski reprezentant Mitja Šivic, njegov dres pa nosita napadalec Jaka Ankerst in vratar Rok Stojanovič. Zadnjega v nedeljo na "obračunu čuvajev mreže" ni bilo v postavi.

Lyon je povedel v 35. minuti, ko je mrežo Gapa zatresel Norbert Abramov, v 59. minuti pa so Šivicevi varovanci zadeli še prazen gol in postavili končnih 2:0. Junak srečanja je bil z 32 obrambami vratar Maris Jucers, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno.

"Veliko čustev je prisotnih. Vesel sem za fante, ekipa se na takšnih tekmah lahko veliko nauči in pridobi pomembne izkušnje. Igralci so pokazali značaj, bilo so pripravljeni na igro in razpletlo se je po naših željah," je bil zadovoljen 38-letni slovenski trener.

To je za Lyon prva francoska pokalna lovorika v zgodovini kluba.

Slovenci krojijo vrh, lepa gesta navijačev za Pintariča

Pred četrtim Lyonom v Ligue Magnus je vodilni Rouen, za katerega brani reprezentančni vratar Matija Pintarič. Temu so navijači Rouena konec tedna na zadnji domači tekmi, preden odide na OI, pripravili glasne ovacije. Pintarič je namreč eden od treh vratarjev, ki bodo Slovenijo zastopali v Pjongčangu.

Pet točk za štajersko hobotnico in soigralci je Grenoble, ki deluje pod trenersko taktirko Eda Terglava, njegova člana pa sta napadalca David Rodman in Boštjan Goličič. Tretje mesto pripada Amienu napadalca Anžeta Kuralta.

Ne spreglejte