Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
13.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Los Angeles Kings hokej Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sreda, 19. 10. 2016, 13.34

6 let, 6 mesecev

Podobno kot lani po treh tekmah še brez točk

Anže Kopitar: To ni igra, ki jo želimo igrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

"Morali bomo igrati bolje, prejemati manj zadetkov. Ni treba biti znanstvenik, da to ugotoviš. To preprosto ni igra, ki jo želimo igrati," je po tretjem porazu na tretji tekmi sezone igro Kraljev kritiziral njihov kapetan Anže Kopitar.

Tri tekme in trije porazi po rednem delu je klavrn izkupiček Los Angeles Kings, ki zasedajo zadnje mesto zahodne konference in so ob Columbusu edino moštvo brez točke. Dvakratni prvaki lige NHL so tudi lansko sezono začeli podobno, po treh tekmah so imeli na računu ničlo, nato pa nanizali sedem zmag. Razloga za preplah v mestu angelov še ni, a da bi se krivulja obrnila navzgor, bo treba dvigniti raven igre.

Na to je že po prvem obračunu, ko so z 1:2 klonili pred San Jose Sharks, opozoril Anže Kopitar. Novinarji čez lužo so tudi po torkovem neuspehu pri Minnesoti (3:6) iskali odgovore o vzrokih za poraze.

Imeli so dovolj časa, a ga niso izkoristili

Pri Divjakih je LA sicer povedel, a nato do konca druge tretjine - Kralji so imeli slabo minuto kar dva igralca več na ledu, a številčne prednosti niso znali izkoristiti - prejeli pet zadetkov. V zadnjem delu, ko je v vratih Jeffa Zatkoffa zamenjal Peter Budaj, so znižali na 3:5, a preobrat jim ni uspel.

"Druga tretjina je bila za nas usodna. Že to, da nismo izkoristili igre pet na tri, čeprav smo imeli 45 sekund, veliko pove. To je več kot dovolj časa, da si ustvariš priložnosti, a mi si jih nismo. Nato se je tekma obrnila, oni so takoj zatem izkoristili power-play," se je slovenski hokejist za LA Kings Insider dotaknil kritičnih minut, ko se je obračun lomil.

Treba jim je otežiti delo, ne lajšati z napakami

Kopitar je v 46. minuti dosegel svoj 244. zadetek v rednem delu, do Wayna Gretzkyja in šestega mesta na večni lestvici strelcev kalifornijske franšize mu manjkata le še dva. A bolj kot na osebne dosežke 29-letnik gleda na ekipo. Ta do zdaj ni prikazala predstave, ki bi si jo v Los Angelesu želeli.

"Veliko dejavnikov je bilo, ki so vplivali na naš začetek s tremi porazi. Dejstvo je, da bomo morali preprosto zaigrati bolje. Trenutno naša igra ni dovolj dobra. Šest ali štirje prejeti zadetki so preveč. Ni treba biti znanstvenik, da to ugotoviš.

Nasprotniki so zadevali zaradi naših napak in tega si ne smemo privoščiti. Moštva so dobra, če boš naredil napako, jo bodo izkoristila. Že več let pridigamo o tem, da tekmecem ne smemo ničesar podariti na pladnju, ampak jim moramo delo otežiti. Tega se žal ne držimo, treba bo zmanjšati število napak, ob tem pa vsekakor zadeti še kakšen gol več," je Kopitar iskal recept za boljšo igro.

 

 

Ni lahko brez enega najboljših vratarjev na svetu

Prvi mož med vratnicama LA Kings Jonathan Quick je poškodovan. | Foto: Reuters Prvi mož med vratnicama LA Kings Jonathan Quick je poškodovan. Foto: Reuters

Da je za Los Angeles Kings, ki pogreša poškodovanega napadalca Mariana Gaborika, vse skupaj še težje, je poskrbela poškodba prvega vratarja Jonathana Quicka. Ta se je poškodoval na uvodni tekmi sezone in so ga že uvrstili na seznam poškodovanih igralcev.

Generalni direktor Dean Lombardi pravi, da bi lahko okrevanje trajalo kar lep čas. Kako dolgo bo odsoten, ni znano, je pa jasno, da Kraljem še kako manjka.

Njegova prva menjava je Jeff Zatkoff, ki je proti Minnesoti prejel pet zadetkov, tako da ga je v tretji tretjini zamenjal veteran Peter Budaj. Ta je ohranil mrežo nedotaknjeno (zadnji zadetek za 6:3 so gostitelji dosegli v prazen gol).

Slovaški veteran Peter Budaj je v zadnjih dveh sezonah v ligi NHL branil le enkrat, v torek je po dolgem času spet zaigral za Kralje in v zadnji tretjini zaustavil vse strele. | Foto: Reuters Slovaški veteran Peter Budaj je v zadnjih dveh sezonah v ligi NHL branil le enkrat, v torek je po dolgem času spet zaigral za Kralje in v zadnji tretjini zaustavil vse strele. Foto: Reuters
Štiriintridesetletni Slovak je zadnji dve sezoni branil v ligi AHL, lani pa v NHL odigral zgolj eno tekmo. Zdaj je pripravljen, da vskoči, ko bo to potrebno.

"Če greš v gol sredi tekme kot rezervni vratar, to ni dober znak. Žal tokrat nismo igrali dobro. Zadnja tretjina je bila sicer dobra, a morali bomo biti boljši že od samega začetka," je po porazu misli strnil Budaj in poudaril pomembno vlogo poškodovanega čuvaja mreže.

"Smo v težkem položaju, Jonathan (Quick, op. a.) je eden od najboljših vratarjev na svetu. Pogrešamo ga, a mislim, da z Zatsom (Jeffom Zatkoffom, op. a.) dajeva vse od sebe. Vsakič, ko dobim priložnost za igro, v njo vložim ves trud, vse moči. Vsakič poskušam pomagati ekipi do zmage. Vem, da se sliši klišejsko, a je resnično," pravi Slovak, ki bo v nizkem štartu že v četrtek, ko njegovo ekipo čaka gostovanje pri za zdaj bolj uspešnem moštvu Dallas Stars (dve zmagi na treh tekmah).

Ne spreglejte