Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 10. 2018,
6.54

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Winnipeg Jets

Sreda, 10. 10. 2018, 6.54

5 let, 7 mesecev

Liga NHL, 9. oktober

Kralji klonili v Kanadi, na Quicka bo treba še počakati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Anže Kopitar Winnipeg | Anže Kopitar in Kralji gostujejo v Winnipegu. | Foto Getty Images

Anže Kopitar in Kralji gostujejo v Winnipegu.

Foto: Getty Images

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu so na gostovanju pri ekipi Winnipeg Jets izgubili z 1:2. To je njihov drugi poraz v tej sezoni.

Za prvi zadetek na tekmi (in prvi zadetek za Kings) je v šesti minuti igre poskrbel legendarni Ilya Kovalčuk, ki je Kralje popeljal v vodstvo z 0:1. Pet minut pozneje je Mark Scheifele rezultat izenačil na 1:1. Za končnih 2:1 v korist gostiteljev iz Winnipega je v drugi tretjini poskrbel Kyle Connor.

Kovalčuk, ki se je Kraljem pridružil poleti, z razpletom tekme ni bil zadovoljen. Priznal je, da bi mu več pomenila zmaga kot zadetek, in izpostavil, da bi tako, kot so igrali v tretji tretjini, morali igrati vseh 60 minut.

Ilya Kovalčuk je zadel za vodstvo Kraljev z 0:1. To je bil njegov prvi zadetek v novi ekipi. | Foto: Getty Images Ilya Kovalčuk je zadel za vodstvo Kraljev z 0:1. To je bil njegov prvi zadetek v novi ekipi. Foto: Getty Images

Kralji so se spet morali znajti brez prvega vratarja Jonathana Quicka, ki okreva po poškodbi spodnjega dela telesa. V klubu so sprva dejali, da bodo o vrnitvi ameriškega čuvaja mreže odločali sproti, zdaj pa prihajajo informacije, da bi se njegova vrnitev na ledene ploskve lahko nekoliko zamaknila in da bodo o njej odločali iz tedna v teden.

Navijače skrbi, da gre za ponovitev poškodbe iz predlanske sezone, ko se je Quick poškodoval na uvodni tekmi sezone (dimlje) in bil odsoten več mesecev, a pri LA Kings Insider mirijo zaskrbljene in pravijo, da ne gre za tako resno poškodbo, predvsem pa ne za tako dolgotrajno okrevanje.

Quicka je že na drugi tekmi zapored nadomestil Jack Campbell, ki je zbral 37 obramb.

Dustin Brown, ki mu je plošček zlomil prst, se bo na treninge vrnil še ta teden. | Foto: Reuters Dustin Brown, ki mu je plošček zlomil prst, se bo na treninge vrnil še ta teden. Foto: Reuters

Brown se vrača na treninge

Ob tem je človek blizu LA Kings, Jon Rosen, izdal spodbudno informacijo, in sicer naj bi se Dustin Brown še ta teden vrnil v ritem treningov. Spomnimo, ameriški napadalec si je na zadnji pripravljalni tekmi sezone zlomil prsta in je moral na operacijo, tako da še čaka na premierni obračun nove sezone.

Serija kanadskih gostovanj

Kalifornijce po gostovanju pri Winnipegu čaka še serija treh gostovanj v Kanadi, in sicer v Montrealu, Ottawi in Torontu.

Ponoči se je v ligi NHL odvrtelo še pet obračunov. Toronto Maple Leafs je s 7:4 premagal Dallas Stars, Calgary Flames pa so s 3:0 odpravili ekipo Nashville Predators.

Kar deset zadetkov je padlo na tekmi med Philadelphio in San Josejem. Slednji je s kar 8:2 odpihnil ekipo Philadelphia Flyers.

Carolina Hurricanes je bila s 5:3 boljša od ekipe Vancouver Canucks, Columbus Blue Jackets pa je bil s 5:2 prepričljivejši od Colorada.

Liga NHL, 9. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte