Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2017,
7.12

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Leo Komarov Pittsburgh Penguins liga NHL St. Louis Blues

Četrtek, 5. 10. 2017, 7.12

6 let, 8 mesecev

Liga NHL, 4. oktober

Začelo se je: prvak Pittsburgh dvignil prapor in izgubil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Pittsburgh Penguins | Foto Reuters

Foto: Reuters

Začela se je nova sezona lige NHL. Aktualni prvaki Pittsburgh Penguins so po slovesnosti pred domačimi gledalci po podaljšku izgubil proti St. Louis Blues. Za najvišjo zmago večera je poskrbel Toronto, največ golov pa sta dosegla Connor McDavid (Edmonton) in Wayne Simmonds (Philadelphia). Slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegove Kralje iz Los Angelesa uvodni preizkus čaka v noči na petek.

Manj kot štiri mesece po nepozabni paradi, v kateri se je v čast prvakom lige NHL na ulicah Pittsburgha zbralo več kot pol milijona ljubiteljev hokeja na ledu, so Pingvini poskrbeli za novo slovesnost.

Pred uvodnim dejanjem nove sezone (2017/18) so v dvorani pod strop dvignili šampionski prapor v spomin na zadnji Stanleyjev pokal, ki so ga osvojili v letošnjem finalu proti Nashvillu. Svoj prostor v dvorani je dobil že peti prapor in se pridružil "kolegom", spominu na slavja v letih 1991, 1992, 2009 in 2016.

Vrhunci srečanja v Pittsburghu:

Navijači so od srca zaploskali branilcem naslova, ki so se nato pomerili s St. Louisom in ostali brez načrtovanega plena. Čeprav so prek Justina Schultza povedli v 7. minuti, so si gostje do konca uvodne tretjine s preobratom že priigrali vodstvo z 2:1. Finec Olli Maatta je v 33. minuti izenačil na 2:2, nato pa je St. Louis pritisnil na plin in si priigral prednost dveh zadetkov (4:2). 

Gostitelji se niso predali in v slabi minuti, pisali sta se 54. in 55. minuta, tudi s pomočjo karizmatičnega kapetana Sidneyja Crosbyja izsilili podaljšek. V tem je po 75 sekundah zablestel Alex Pietrangelo in z drugim zadetkom na srečanju pokvaril zabavo v Pittsburghu. St. Louis je zmagal s 5:4, prvakom pa je za začetek pripadla le ena točka.

Sedmica Toronta in Finec, ki se je vpisal v zgodovino

To je bila druga tekma večera. V prvi je Toronto Maple Leafs v kanadskem obračunu ponižal Winnipeg. V gosteh je zmagal kar s 7:2, pri tem pa deset minut pred koncem vodil že s 6:0! Finski legionar Leo Komarov (Toronto) se je vpisal v zgodovino lige NHL kot prvi kaznovani hokejist, ki je moral za dve minuti na prisilno klop zaradi neupoštevanja novega varnostnega pravila.

Vizir, varnostni del, ki ščiti oči, je bil na njegovi čeladi previsoko. To so opazili sodniki, Finec, rojen v Estoniji, pa je moral ob negodovanju trenerja Mika Babcocka odslužiti kazen.

Hat-trick McDavida in Simmondsa ter prvi "shut-out" v novi sezoni

V drugi kanadski poslastici uvodnega dneva lige NHL je Edmonton premagal Calgary s 3:0. Vratar gostiteljev Cam Talbot je postal prvi vratar, ki je v novo sezono vstopil z nedotaknjeno mrežo. Ubranil je 26 strelov. V polju se je izkazal njegov soigralec Connor McDavid, ki je spravil ob živce obrambo gostov, za katere ni igral češki veteran Jagomir Jagr. McDavid je dosegel kar tri zadetke. Trikrat je premagal vratarja Mika Smitha, ki je ubranil kar 42 strelov, a mu to ni pomagalo do boljšega rezultata.

Strelski dosežek McDavida je na srečanju v San Joseju ponovil zvezdnik Philadelphie Wayne Simmonds. Srečanje v Kaliforniji je bilo do  50. minute izenačeno (3:3), nato pa je stopil na sceno Simmonds in utišal občinstvo v dvorani SAP Center. 

Slovenskega asa Anžeta Kopitarja in njegove Kralje iz Los Angelesa uvodni preizkus čaka v petek zjutraj proti Philadelphii. 

Liga NHL, 4. oktober:

Winnipeg Jets : Toronto Maple Leafs 2:7
Scheifele, Perreault; Marleau 2, Kadri, van Riemsdyk, Nylander, Marner, Matthews
 
Pittsburgh Penguins : St. Louis Blues 4:5*
Schultz, Maatta, Crosby, Sheary; Pietrangelo 2, Schenn, Parayko, Stastny

Edmonton Oilers : Calgary Flames 3:0
McDavid 3

San Jose Sharks : Philadelphia Flyers 3:5
Labanc 2, Couture; Simmonds 3, Giroux, Weal

*Igrali so podaljšek.

Ne spreglejte