Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
8.50

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

St. Louis Blues Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 5. 3. 2023, 8.50

1 leto, 2 meseca

Liga NHL, 4. marec

Kopitarjevi ujeli zmagoviti ritem, Bostonu gre imenitno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Los Angeles Kings | Gabriel Vilardi je po zmagi čestital novemu vratarju Joonasu Korpisalu. | Foto Reuters

Gabriel Vilardi je po zmagi čestital novemu vratarju Joonasu Korpisalu.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo odlične predstave v severnoameriški ligi NHL. Kralji so bili na domačem ledu tokrat boljši od St. Louis Blues s 4:2. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar tokrat ni dosegel nobene točke. Boston je zmagal že desetič zapored. Tako dolgemu zmagovitemu nizu ni bil priča vse od sezone 2013/14.

Na dvoboju je v vratih kraljev debitiral Joonas Korpisalo, ki se je takoj izkazal s 24 obrambami. Za Los Angeles je to sicer tretja zaporedna zmaga. Najuspešnejši pri kraljih je bil tokrat Kevin Fiala, ki je poleg doseženega gola zbral še podajo. Strelci za Los Angeles so bili še Adrian Kempe, Gabriel Vilardi in Carl Grundström.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Slednji je zadel za vodstvo kraljev, preden je dve minuti pred iztekom prve tretjine Robert Thomas izid poravnal. V nadaljevanju je prednost obnovil Kempe, a so gosti spet izenačili po golu Kasperija Kapanena. Tri minute pred iztekom dvoboja je Vilardi zadel za novo vodstvo domačih, nato pa je Fiala zabil za končnih 4:2.

Boston zmagal že desetič zapored

V ligi NHL so danes sicer odigrali 12 dvobojev. Vodilno moštvo lige Boston Bruins je v domači dvorani s 4:2 odpravilo New York Rangers in zabeležilo deseto zaporedno zmago. To je najdaljši zmagoviti niz Bostona po letu 2014. Za New York je to šesti poraz na zadnjih osmih tekmah.

Kar tri tekme so se končale z izidom 4:1, na vseh so slavili domačini. New York Islanders so ugnali Detroit Red Wings, Florida Panthers so bili boljši od Pittsburgha, Vancouver pa je v kanadskem derbiju slavil nad Torontom.

Do visoke zmage z 8:3 so na gostovanju prišli hokejisti Washington Capitals nad San Jose Sharks. Podobno visoke zmage (7:3) se je razveselila vodilna ekipa centralne skupine Dallas Stars, ki je doma premagala Colorado Avalanche.

Winnipeg po festivalu zadetkov prekinil niz petih porazov

Dvanajst golov je padlo v Winnipegu, kjer so domači Jets premagali Edmonton Oilers s 7:5, s čimer so prekinili niz petih zaporednih porazov. Za goste je sicer Leon Draisaitl dosegel "hat-trick", a to vseeno ni bilo dovolj za zmago. V domačem moštvu se je z dvema goloma in podajo izkazal Josh Morissey. Mark Scheifele, Morgan Barron in Dylan DeMelo so vsi dodali še po gol in podajo.

Na domačem ledu so slavili še hokejisti Buffalo Sabres s 5:3 nad Tampa Bay Lightning in Ottawa Senators s 5:2 nad Columbusom. Do gostujočih zmag pa sta prišli moštvi Nashville Predators, ki je s 3:1 zmagalo v Chicagu, medtem ko je Minnesota Wild s 3:0 odpravila Calgary Flames.

Naslednjo tekmo bodo Kralji odigrali v torek zjutraj po srednjeevropskem času, ko bodo v LA-ju gostili Aleksandra Ovečkina in njegove Washington Capitals.

Liga NHL, 4. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Adin Hill
Sportal Vegas ušel Kopitarjevim, McCann piše zgodovino #video
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Izjemni Kopitar se ne ustavlja
Ne spreglejte