Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2024,
6.53

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Calgary Flames Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 31. 3. 2024, 6.53

4 tedne, 1 dan

Liga NHL, 30. marec

Kopitarjevi Kralji so se opekli v Calgaryju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je z LA Kings zabeležil nov poraz. | Foto Reuters

Anže Kopitar je z LA Kings zabeležil nov poraz.

Foto: Reuters

Po petkovem porazu v Edmontonu (1:4) so Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings v nedeljo zjutraj po slovenskem času z 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) izgubili še proti Calgary Flames. Kralji so tokrat grdo opekli, saj so Flames do te tekme izgubili zadnjih pet tekem in na enajstem mestu zahodne konference nimajo več pravih možnosti za uvrstitev v končnico lige NHL. Kopitar se je tokrat vpisal med strelce, zadel je proti koncu druge tretjine ob moštveni premoči na ledu za delni izid 2:3.

Buffalo Sabres : New Jersey Devils
Sportal Strelska eksplozija Thompsona ob zmagi Buffala

Kralji ostajajo na osmem mestu v razvrstitvi zahodne konference, zadnjem, ki jih pelje v končnico. Ekipa iz Kalifornije ima 87 točk, tri točke več imajo po novem prvaki iz Las Vegasa, ki so z 2:1 premagali Minnesota Wild.

Do zmage so prišli tudi hokejisti Edmonton Oilers (94 točk), ki so drugi v pacifiški skupini. Na vrhu skupine je Vancouver (98 točk), ki ima na zahodu pet točk manj od vodilnega Dallasa (103).

Kralje do konca rednega dela sezone čaka še devet tekem. Naslednja že v torek zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času, ko bodo igrali v gosteh pri Winnipegu, ki je trenutno v razvrstitvi zahodne konference pred kralji.

Člani Calgaryja, ki so na lestvici pacifiške skupine peti in slabše uvrščeni, so si že na začetku priigrali vodstvo, ko je Nazem Kadri v peti minuti ob power playu zadel za 1:0. Adrian Kempe je sicer manj kot minuto kasneje zadel za izenačenje. Kempe je bil prav tako uspešen ob moštveni premoči, dosegel je svoj 23. gol v sezoni.

Anže Kopitar se je vpisal med strelce. | Foto: Reuters Anže Kopitar se je vpisal med strelce. Foto: Reuters

A so v nadaljevanju domači hokejisti povedli s 3:1 prek Martina Pospišila in Blaka Colemana. Kopitar je v akciji, v kateri sta sodelovala še Kempe in Kevin Fiala, ublažil poraz. A izenačenja ni bilo. MacKenzie Weegar je v zadnji tretjini ob power playu zapečatil zmago Calgaryja.

Kopitar je dosegel 25. gol za svojo 65. točko v sezoni. Desetič v karieri je dosegel mejo 25 golov in se pridružil Marcelu Dionneju in Lucu Robitaillu kot tretji drsalec v zgodovini franšize, ki so zabeležili vsaj 10 takšnih sezon. S 65 točkami v sezoni je Kopitar zabeležil svojo 11. sezono v karieri s 65 točkami, s čimer se je izenačil z Robitaillom na drugem mestu največ tovrstnih sezon v zgodovini moštva. Več takšnih sezon ima le Dionne, in sicer 12. Gol je bil 21. v Kopitarjevi karieri proti Calgaryju.

Kopitarjev zadetek je pomenil 1206. točko v njegovi karieri na svoji 1365. tekmi. Ob statističnih dosežkih je manjkala zmaga.

"Na ledu preprosto nismo bili povezani kot celota. Mislim, da naše podaje danes niso bile dovolj ostre," je bil nezadovoljen Kopitar, ki seveda pričakuje, da bodo na naslednjih tekmah bolj natančni za potrditev najboljšega izhodišča v končnici.

60. gol za Matthewsa

Auston Matthews je v soboto dosegel svoj 60. gol v sezoni za Toronto Maple Leafs pri zmagi s 3:0 proti Buffalo Sabres v KeyBank Centru.

Matthews je v soboto dosegel svoj 60. gol v sezoni za Toronto Maple Leafs.  | Foto: Reuters Matthews je v soboto dosegel svoj 60. gol v sezoni za Toronto Maple Leafs. Foto: Reuters

Matthews je drugič v karieri v ligi NHL dosegel ta mejnik, pred tem mu je to uspelo v sezoni 2021/22, ko je na 73 tekmah dosegel 60 golov.

"Očitno mi zelo veliko pomeni," je dejal. "Po mojem mnenju je to tako ekipni dosežek kot dosežek posameznika. Tukaj je vedno zabavno vzdušje z vsemi modro-belimi na tribunah, tako da je vsekakor 'precej kul'."

Nekdanji soigralec Kopitarja pri LA Kings Jonathan Quick je z 27 obrambami obranil svojo 392. zmago v ligi NHL, s čimer je presegel Ryana Millerja za največ zmag med vratarji, rojenimi v Združenih državah Amerike. Njegova ekipa New York Rangers pa je postala prva ekipa s 50 zmagami v tej sezoni, ko so z 8:5 ugnali Arizona Coyotes v Mullett Areni v Tempeju v Arizoni.

Liga NHL, 30. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Dvojni udarec za Anžeta Kopitarja #video
Brayden Point
Sportal Boston zapravil priložnost, da bi se povzpel na vrh
Nashville Predators, Kiefer Sherwood
Sportal New York Rangers kot prvi do stotice
La Kings
Sportal Kopitar s Kralji boljši od vodilne ekipe iz Vancouvra #video
Ne spreglejte