Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2023,
7.44

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Boston Bruins liga NHL

Petek, 27. 1. 2023, 7.44

1 leto, 4 mesece

Liga NHL, 26. januar

Tampa zaustavila najbolj vročo ekipo lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tampa Bay Lightning | Tampa je zaustavila najboljšo ekipo lige Boston. | Foto Reuters

Tampa je zaustavila najboljšo ekipo lige Boston.

Foto: Reuters

Najboljša ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Boston Bruins je doživela enega redkih porazov, natančneje šestega po rednem delu. V gosteh so Bostončani izgubili proti Tampa Bay Lightning z 2:3.

Da bo gostovanje na Floridi težko, je bilo jasno že pred tekmo, saj Tampa izvrstno igra na domačem ledu. Z enajsto zaporedno zmago pred domačimi navijači je izenačila svoj rekord ter prekinila niz Bostonovih šestih zaporednih zmag ter sedmih na gostovanjih.

Odločilni zadetek je v 54. minuti dosegel Victor Hedman, Nikita Kučerov pa se je s tremi podajami na lestvici strelcev prebil na tretje mesto (71 točk), tik pred Davida Pastrnaka iz Bostona (70), ki je tokrat prispeval podajo.

Boston je z 80 točkami še vedno prepričljivo vodilni v NHL, Tampa je zdaj pri 63 točkah na petem mestu vzhoda. Toliko točk ima drugouvrščena zasedba zahoda Winnipeg Jets, ki je tokrat z 2:3 izgubila doma proti Columbus Blue Jackets. Ti so prišli do vodstva s 3:0 in se na koncu veselili zmage. Tage Thompson je prispeval gol in podajo za zmagovalce in je z 68 točkami peti strelec lige.

 Nashville Predators so ugnali New Jersey Devils. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nashville Predators so ugnali New Jersey Devils. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tri točke več so doslej zbrali New Jersey Devils, ki pa so tokrat s 4:6 izgubili v gosteh pri Nashville Predators, za zmagovalce je zadelo šest različnih strelcev, točkovno pa je imel najboljšo tekmo gostujoči branilec Dougie Hamilton s tremi podajami.

Tri zadetke in podajo je ob zmagi Arizona Coyotes proti St. Louis Blues s 5:0 prispeval Nick Schmaltz, tri gole pa je k zmagi Anaheim Ducks v gosteh pri prvakih Colorado Avalanche s 5:3 dodal Frank Vatrano.

Montreal Canadiens so po podaljšku s 3:4 izgubili proti Detroit Red Wings, pri čemer je Moritz Seider trikrat podal za goste, Rafael Harvey-Pinard pa je dodal dva gola in podajo za domače.

Po podaljšku je s 3:2 zmagala Minnesota Wild proti Philadelphia Flyers, Matt Boldy je za gostitelje dosegel dva gola in podajo. Po kazenskih strelih pa so Washington Capitals odpravili Pittsburgh Penguins s 3:2, pri čemer je odločilni strel zadel Nicklas Bäckström.

Chicago Blackhawks so precej bolj gladko, s 5:1, zmagali pri Calgary Flames.

Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo znova na delu v noči na soboto, ko bodo gostovali pri Florida Panthers.

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg: Tu te ne bodo plačevali, da boš sedel na klopi

Liga NHL, 26. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Carolina Hurricanes Dallas Stars
Sportal Carolini obračun večera v najmočnejši hokejski ligi #video
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar blestel v ligi NHL in dosegel nov mejnik #video
Ne spreglejte