Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2024,
6.50

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Nedelja, 24. 3. 2024, 6.50

1 mesec

Liga NHL, 23. marec

Kopitar s Kralji do zmage v podaljšku proti gostom iz Tampe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Anže Kopitar Tampa Bay Lightning  Los Angeles Kings | Hokejisti LA Kings so na domačem ledu po podaljšku s 4:3 premagali Tampo. Anže Kopitar je za domače moštvo prispeval dve podaji, tudi pri odločilnem golu v prvi minuti podaljška. | Foto Reuters

Hokejisti LA Kings so na domačem ledu po podaljšku s 4:3 premagali Tampo. Anže Kopitar je za domače moštvo prispeval dve podaji, tudi pri odločilnem golu v prvi minuti podaljška.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v pretekli noči v ligi NHL na domačem ledu s 4:3 po podaljšku premagali moštvo Tampa Bay Lightning. Slovenski as Anže Kopitar je za domače moštvo prispeval dve podaji, med drugim tudi pri odločilnem golu v prvi minuti podaljška.

Alex Ovečkin
Sportal Ovečkin že pri številki 846 golov

Los Angeles je v zadnjih petih minutah rednega dela zapravil vodstvo dveh zadetkov. V tem času je bil za goste iz Tampe dvakrat uspešen Steven Stamkos. Ta je sprva znižal na 2:3 v 56. minuti v napadu z igralcem več, nato pa v 60. minuti dosegel še izenačujoči zadetek.

Pred tem so domači hokejisti vodili večji del tekme, saj so povedli že v osmi minuti, ko je po podaji Kopitarja in Quintona Byfielda zadel Adrian Kempe. Sledilo je izenačenje v 20. minuti, ko je z igralcem več svoj 41. zadetek v sezoni dosegel Brayden Point.

A se je Los Angeles hitro vrnil v prednost, saj je v 23. minuti plošček od odboja v mrežo pospravil Trevor Moore, za 3:1 pa je nato s samostojno akcijo v 42. minuti zadel Mikey Anderson. Sledila pa sta dva hitra zadetka Stamkosa, ki je s prvim golom podaljšal strelski niz z doseženim zadetkom z igralcem več na osem zaporednih tekem.

Domačini pa so v podaljšku nato vendarle preprečili popoln kolaps po vodstvu z dvema zadetkoma. Po 25 sekundah je tako za zmago kraljev in prekinitev niza petih zaporednih zmag Tampe po podajah Kopitarja in Kempeja zadel Vladislav Gavrikov.

"Vemo, da imamo veliko kakovosti v naši ekipi in kako dobri smo lahko, če se držimo naše igre," je ocenil Anderson. "Premagali smo nekaj dobrih ekip v tej sezoni. Če nam gredo stvari od rok, lahko premagamo kogarkoli."

Tampa Bay je vse tri zadetke dosegla z igralcem več na ledu. Trener kraljev Jim Hiller pa ni bil pretirano nezadovoljen z delom svojih igralcev v obrambi z igralcem manj. "Mislim, da smo opravili dobro delo. Ta del ni bil odločilen, oni so pač izjemno uspešni pri igri z igralcem več," je dejal.

Kralji morajo do konca rednega dela odigrati še 12 tekem, naslednja pa jih čaka v noči s ponedeljka na torek, ko se bodo v gosteh pomerili s prvo ekipo zahodne konference Vancouver Canucks. Ti so v pretekli noči na domačem ledu s 4:2 premagali Calgary Flames. Dva zadetka za Vancouver je dosegel Nils Hoglander.

Liga NHL, 23. marec:

Lestvica

Anže Kopitar
Sportal Kopitar je dosegel veliki mejnik v karieri
Jonathan Quick
Sportal Rangerjem derbi z Bostonom, nepozaben večer za Quicka
Ne spreglejte