Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2023,
9.16

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

New York Rangers New Jersey Devils Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Nedelja, 23. 4. 2023, 9.16

1 leto

Liga NHL, 22. april

Hokejisti Toronta do zmage v zadnji minuti proti Tampi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Toronto Maple Leafs | NJ Devils so izgubili na obeh domačih tekmah proti NY Rangers, zdaj se je serija preselila na domači led zadnjih. | Foto Guliverimage

NJ Devils so izgubili na obeh domačih tekmah proti NY Rangers, zdaj se je serija preselila na domači led zadnjih.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Toronto Maple Leafs so v pretekli noči z golom v zadnji minuti podaljška s 4:3 premagali Tampa Bay Lightning in tako v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL povedli z 2:1 v zmagah. Do vodstva z 2:1 v zmagah sta v pretekli noči prišla tudi Vegas in Colorado, New York Rangers pa so zabeležili prvi poraz v seriji z New Jersey Devils.

Odločilni gol za Toronto je v 20. minuti podaljška dosegel Morgan Reilly. S tem je moštvu iz največjega kanadskega mesta uspel preobrat po zaostanku z 2:3 v drugi tretjini proti domači ekipi.

Reilly je ključni gol dosegel po dobljenem buliju. Tega je priigral Ryan O'Reilly, ki je pred tem v predzadnji minuti zadnje tretjine rednega dela dosegel gol za izenačenje na 3:3. "Odlično je najti pot do zmage. To je na koncu edino pomembno," je dejal Rielly.

O'Reilly je poleg zadetka prispeval še dve podaji, med drugim za zmagoviti gol, a je kot najodgovornejšega za zmago ocenil vratarja moštva Ilijo Samsonova, ki je ustavil 36 strelov Tampe. "Samsonov je bil najpomembnejši igralec. Da smo kljub slabi igri po drugi tretjini zaostajali le z enim golom razlike je bilo izjemno pomembno," je dejal.

Do zmage po dveh podaljških so medtem v pretekli noči prišli Vegas Golden Nights, ki so s 5:4 premagali Winnipeg Jets. Vegas je v zadnji tretjini zapravil vodstvo s 4:1 in nato moral za zmago trepetati dobrih 23 minut dodatne igre. Odločilni gol je na koncu dosegel Michael Amadio.

Vegas Golden Knights je proti Winnipeg Jets povedel z 2:1 v zmagah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vegas Golden Knights je proti Winnipeg Jets povedel z 2:1 v zmagah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi nosilci v zahodni konferenci so sicer hitro povedli na tekmi v Winnipegu. Po 6:18 minute igre je bilo že 2:0, v drugi tretjini pa so vodstvo povečali na kar 4:1. A to ni bilo dovolj za miren zaključek dvoboja, saj je domače moštvo uspelo v zadnji tretjini rednega dela doseči kar tri zadetke, zadnjega za izenačenje na 4:4 prav v zadnji minuti.

Prav tako v podaljšku se je odločala tudi tekma med New York Rangers in New Jersey Devils. Na koncu je tesen dvoboj v prid New Jerseyja odločil Dougie Hamilton z zadetkom v 12. minuti dodatnega dela za 2:1. Kljub porazu pa New York Rangers ostajajo v vodstvu z 2:1 v zmagah.

Z 2:1 v zmagah v serije proti Seattle Kraken vodijo tudi Colorado Avalanche. Ti so v pretekli noči v Seattlu s 6:4 premagali domače moštvo. Odločilna je bila zadnja tretjina, v kateri je Colorado dosegel tri zadetke. Pred tem je sicer že vodil s 3:1, a nato v drugi tretjini doživel izenačenje Seattla.

Anže Kopitar
Sportal Kralji tekmo dobili v podaljšku in povedli v seriji #video

Liga NHL, 22. april

Liga NHL, 1. krog končnice:

Vzhod
Boston Bruins - Florida Panthers /2:1/
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning /2:1/
Carolina Hurricanes - New York Islanders /2:1/
New Jersey Devils - New York Rangers /1:2/

Zahod
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets /2:1/
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings /1:2/
Colorado Avalanche - Seattle Kraken /2:1/
Dallas Stars - Minnesota Wild /1:2/

// Skupni rezultat v zmagah

Preberite še:

Colorado Avalanche
Sportal Prvaki NHL poravnali razmerje moči
Ne spreglejte