Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2018,
7.27

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

2

Natisni članek

Carolina Hurricanes liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Ponedeljek, 3. 12. 2018, 7.27

5 let, 5 mesecev

Liga NHL, 2. december

Kopitarjevi Kralji z 2:0 ugnali goste iz Caroline

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

2

Los Angeles Kings | Los Angeles Kings so z 2:0 premagaki Carolino, a ostajajo na dnu razpredelnice v ligi NHL. | Foto Getty Images

Los Angeles Kings so z 2:0 premagaki Carolino, a ostajajo na dnu razpredelnice v ligi NHL.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so na domačem ledu v dvorani Staples Center z 2:0 premagali goste iz Caroline. Zadetka sta v 58. minuti prispevala Alec Martinez in dve minuti pozneje v prazno mrežo še Kyle Clifford. Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar je za Kralje igral skoraj 25 minut, sprožil štiri strele, a ostal brez točke.

Izkazal se je tudi vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 34 strelov za svoj 50. "shutout". Prav vratarja sta bila vse do končnice v glavni vlogi. Nato pa je v 58. minuti Anže Kopitar, ki je igral 25:48 minute, največ v sezoni, dobil sodniški met poti Lucasu Wallmarku, Jake Muzzin pa je nato podal Martinezu za vodilni zadetek.

"Kopitar je igral ogromno. Centri so nocoj morali igrati več. Kopitar pa je v tem pogledu res izstopal, igral je res več, kot bi si želeli," je po zajetnem igralnem času Kopitarja (ob odsotnosti Adriana Kempeja) za lakingsinsider.com dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins in pohvalil Kopitarjev napad pri igri z igralcem več.

Ruski hokejist Ilja Kovalčuk bo zaradi posega na gležnju z ledu najverjetneje odsoten štiri tedne.  | Foto: Getty Images Ruski hokejist Ilja Kovalčuk bo zaradi posega na gležnju z ledu najverjetneje odsoten štiri tedne. Foto: Getty Images

Novo ime na seznamu poškodovanih je ruski zvezdnik Ilja Kovalčuk, ki bo zaradi posega na gležnju z ledu odsoten približno štiri tedne. Rusa so v ekipo Kraljev pripeljali kot veliko okrepitev, ki naj bi skrbela za zadetke, a se za zdaj z zadetki še ni izkazal. Nasprotnikovo mrežo je zatresel le šestkrat, dodal pa še devet asistenc.

Gre za še enega v vrsti poškodovanih Kraljev v sezoni. Med drugimi so (bili) poškodovani Jonathan Quick, Jack Campbell, Carl Hagelin, Trewor Lewis, Jonny Brodzinski ...

Kings, ki se v tej sezoni ubadajo s številnimi poškodbami, z devetimi zmagami, 26 porazi in 19 točkami ostajajo na dnu lestvice NHL.

Kaj je vratar Jonathan Quick povedal po tekmi?

V ligi NHL so ponoči odigrali še pet tekem. Zelo napeto je bilo v Washingtonu, kjer so domači izgubili proti Anaheimu s 5:6. Pontus Aberg je za goste, ki so tri zadetke dosegli v zadnji tretjini, prispeval dva gola in podajo, Ryan Getzlaf pa gol in dve podaji. Pri branilcih naslova je Nic Dowd dosegel gol in podajo.

Varlamov še 24-ič zaklenil

Detroit Red Wings pa so pred domačimi navijači klonili pred Colorado Avalanchem z 0:2. Semjon Varlamov je zbral 24 obramb za svoj 24. karierni "shutout". Nathan MacKinnon je imel gol in podajo, zadel pa je tudi Gabriel Landeskog. Ta dva skupaj z Mikkom Rantanenom, ki je zbral dve podaji, sestavljata enega boljših napadov v NHL, ne nazadnje ima MacKinnon 43 točk, Rantanen pa 45. Oba sta na vrhu lestvice strelcev. Colorado je posledično pri vrhu zahodne konference.

New York Rangers so doma po kazenskih strelih izgubili proti Winnipeg Jets, potem ko so v zadnji tretjini zapravili vodstvo s 3:0. Vrnitev Winnipega v igro je z zadetkom začel Mark Scheifele, ki je nato zadel tudi odločilni kazenski strel.

Montreal Canadiens so doma izgubili proti San Jose Sharks z 1:3, Martin Jones je za goste zbral 40 obramb, od tega 22 v zadnji tretjini. Calgary Flames so v gosteh s 3:2 premagali Chicago Blackhawks.

Liga NHL, 2. december: 

 

Lestvici:

Tampa Bay Lightning
Sportal 19-letnik si bo ta večer v ligi NHL zapomnil za vse življenje
Ne spreglejte