Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
7.50

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

hokej NHL

Sobota, 19. 10. 2019, 7.50

4 leta, 6 mesecev

liga nhl, 18. oktober

Colorado se ne zaustavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Colorado | Colorado ne popušča. | Foto Reuters

Colorado ne popušča.

Foto: Reuters

Moštvo Colorado Avalanche je v severnoameriški hokejski ligi NHL zabeležilo novo zmago. Tokrat je zmagalo v gosteh pri Florida Panthers po podaljšku s 5:4. Odločilni gol je po nekaj več kot treh minutah podaljška dosegel Nathan MacKinnon in tako poskrbel, da Colorado v novi sezoni ostaja pri enem porazu po podaljšku.

MacKinnon je bil zaradi poškodbe noge vprašljiv za to tekmo, a je na koncu prispeval odločilni gol. Z dvema zadetkoma in podajo se je izkazal Andre Burakovsky.

Hokejisti Anaheim Ducks so pred svojimi gledalci prišli do zmage s 4:2 nad Carolino Huricanes. Domače je v vodstvo popeljal Adam Henrique, ki je zadel četrtič v zadnjih treh tekmah. Na 3:0 je potem v drugi tretjini, ko so padli štirje zadetki, dva na vsaki strani, povišal Jakob Silfverberg, ki je dosegel petstoti gol v ligi NHL. Končni izid 4:2 pa je v 33. minuti s prvencem v ligi NHL postavil Haydn Fleury v dresu Caroline.

Pot k domači zmagi Edmonton Oilers z 2:1 proti Detroit Red Wings je tlakoval James Neal, z devetimi goli trenutno najboljši strelec lige. Vsi trije zadetki so padli v drugem delu igre, najprej je na 2:0 za domače povišal Ethan Bear, končni izid pa je v 37. minuti postavil Mike Green.

Hokejisti Chicago Blackhawks so do zmage s 3:2 nad Columbus Blue Jackets prišli po podaljšku. Odločilni gol je v prvi minuti podaljška dosegel Jonathan Toews.

Ekipa Washington Capitals je doma s 5:2 premagala New York Rangers. K zmagi sta močno prispevala T.J. Oshie z dvema goloma in John Carlson s tremi podajami.

Poti iz krize pa še vedno niso našli hokejisti Dallas Stars, ki so izgubili še peto tekmo v nizu, tokrat na gostovanju pri Pittsburgh Penguins z 2:4. Za domače je dvakrat v zadnji tretjini zadel Kris Letang in tako pomembno prispeval k peti zaporedni zmagi svojega moštva.

Los Angeles Kings in Anžeta Kopitarja nova tekma čaka v noči na nedeljo, ko v goste prihaja Calgery Flames.

Liga NHL; 18. oktober

Lestvica

Preberite še:

Los Angeles Kings Buffalo Sabres Carter Hutton
Sportal Vratar prerojenega Buffala, ki je skočil na vrh, paral živce Kraljem
Valentin Zykov
Sportal Dopinški prekršek v NHL: Rus sprejel kazen
Ne spreglejte